Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. Praktisch advies
  3. “Meer leren”: Hoe vergroot u uw kennis?

 

“Meer leren”: Hoe vergroot u uw kennis?

  • 3 minuten lezen  •  13 mei 2022

 

In een wereld waar kennis macht is, kan het cultiveren en aanwenden van kennis uw leven op vele manieren verbeteren.
Of het nu gaat om uw dagelijkse persoonlijke leven, uw relaties, uw financiële welzijn, uw gezondheid, uw persoonlijke ontwikkeling of uw werksituatie, u kunt de kwaliteit van al deze zaken verbeteren door kennis op te doen en die in praktijk te brengen.
Maar hoe kunt u, gezien het grote aantal beschikbare bronnen in dit tijdperk van verkeerde informatie, doeltreffend op uw schat aan kennis voortbouwen?
Hier zijn 15 eenvoudige, gemakkelijke en praktische manieren omuw kennis te vergroten:

Wees altijd nieuwsgierig

Een nieuwsgierige geest zit vol vragen, gedachten en ideeën. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij kennis zoekt en de weg baant voor levenslang leren.
Begin met vragen te stellen over het “wat”, “wie”, “waar”, “waarom” en “hoe” van de dingen, en je zult snel merken dat je meer weet dan de meerderheid. Om diepgaande kennis over verschillende onderwerpen op te doen, moet u een solide basis leggen waarop u verder kunt bouwen. Maak er dus een punt van om eerst de basis te begrijpen, en dan verder te gaan.

Lees boeken!

Boeken zitten vol kennis over het verleden, het heden en zelfs de toekomst. Dus, als je ergens moet beginnen, kies dan voor het lezen van boeken – daar kan het gewoon niet mis mee gaan.
Of het nu gaat om gratis boeken online of het lenen van hardcover boeken bij de bibliotheek, u kunt boeken uit vele bronnen krijgen. Lees ook over een breed scala van onderwerpen, zelfs die waar je niets over weet. En vergeet nietde verschillende genres van boeken te verkennen, van klassiekers tot romans en van zelfhulpboeken tot autobiografieën.
Boeken zijn immers een geweldige manier om over verschillende onderwerpen te leren door ze uit te splitsen en belangrijke informatie te geven.
Als het ene boek niet werkt, kan het geen kwaad een ander te proberen!

Lees dagelijks artikelen en blogs

Artikelen en blogs zijn het beste alternatief voor boeken. Bezoek gewoon populaire en geloofwaardige websites om uw kennis over de onderwerpen van uw keuze te verbreden. Je vindt er letterlijk artikels en blogs over elk onderwerp.
Of het nu gaat om hoe u uw holistische gezondheid en welzijn kunt waarborgen, tips en trucs om uw bedrijf te laten groeien of de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld, u kunt alle kennis opdoen die u nodig hebt door simpelweg artikelen en blogs te lezen.
P.S. U kunt uw leessnelheid van artikelen en blogs verbeteren om ze sneller te lezen. Dit betekent dat u meer kunt lezen en meer kennis kunt opdoen. Is dat niet precies wat je wilt?

De onderzoeksaanpak goedkeuren

Als je leest, word je blootgesteld aan een schat aan informatie en veel nieuwe ideeën. Dit is waar de nieuwsgierige geest weer in het spel komt.
Je hebt nu meer vragen in je mouw en een intrinsieke motivatie om dieper te graven. Dit is waar je onderzoeksvaardigheden tot hun recht moeten komen.
Nu moet u andere bronnen verkennen, onderzoeken wat u hebt geleerd, contact leggen met kennisleiders en blijven lezen, lezen en lezen. Vergeet niet dat wanneer lezen wordt gecombineerd met onderzoek, u goed op weg bent omnieuwe kennis te verwerven.

Luister naar podcasts

Nee, niet alle informatie staat in de boeken. U kunt waardevolle kennis opdoen door alleen maar naar deskundige mensen te luisteren.

Podcasts, bijvoorbeeld, zijn een ideale manier om kennis te vergaren, zelfs onderweg, op een handige en passende manier. Bovendien is de keuze zo groot dat u letterlijk educatieve inhoud kunt vinden over elk onderwerp dat u maar wilt, van deskundigen.

Oh, en ter informatie, podcasts bieden ook vereenvoudigde en gemakkelijk te begrijpen kennis. Geen technische details of prietpraat die je niet zou begrijpen.

Regelmatig cursussen of opleidingen volgen

Om uw horizon te verbreden en uw vaardigheden te ontwikkelen, moet u investeren in leren wat relevant, nuttig en veelgevraagd is. Een trefzekere manier om dit te doen is zich in te schrijven voor een cursus of opleiding, online of offline.

Zo krijgt u de smaak te pakken van iets nieuws en interessants, en verbreedt u uw kennis en vaardigheden.

Probeer dus elke maand een nieuwe cursus of training te volgen. Het zal uw kennis zeker vergroten op manieren die u zich niet eens kunt voorstellen.

Voeg variëteit toe aan uw watchlist

Ja, het is soms moeilijk om afleveringen op Netflix te kijken, maar waarom niet een beetje afwisseling?
U kunt meer kennis opdoen door gewoon op de bank te gaan liggen na een lange dag naar educatieve inhoud te hebben gekeken. Ja, dat klopt.
Verschillende documentaires, educatieve video’s, professionele kanalen en TED Talks zijn beschikbaar om u te helpen uw kennis uit te breiden.
Wist u ook dat mensen bijna 80% onthouden van wat ze zien, maar slechts 20% van wat ze horen?
Gebruik de kracht van beelden om je dorst naar kennis te stillen!

Verwante artikelen