Up

Åbn venligst siden i din browser for at bruge denne funktion.

Close

  1. Hjælp
  2. Praktiske råd
  3. “Lær mere”: Hvordan øger du din viden?

 

“Lær mere”: Hvordan øger du din viden?

  • 3 minutters læsning  •  13 maj 2022

 

I en verden, hvor viden er magt, kan det forbedre dit liv på mange måder, hvis du dyrker og udnytter den.
Uanset om det drejer sig om dit daglige personlige liv, dine relationer, dit økonomiske velbefindende, dit helbred, din personlige udvikling eller din arbejdssituation, kan du forbedre kvaliteten af alle disse ting ved at få viden og omsætte den til praksis.
Men i betragtning af de mange ressourcer, der er til rådighed i denne tid med misinformation, hvordan kan du så effektivt bygge på din viden?
Her er 15 enkle, nemme og praktiske måder atøge din viden på:

Vær altid nysgerrig

Et nysgerrigt sind er fuld af spørgsmål, tanker og idéer. Det er derfor ikke overraskende, at den søger viden og baner vejen for livslang læring.
Begynd med at stille spørgsmål om “hvad”, “hvem”, “hvor”, “hvorfor” og “hvordan”, og du vil hurtigt opdage, at du ved mere end de fleste. For at få en dybdegående viden om forskellige emner skal du opbygge et solidt fundament, som du kan bygge videre på. Så gør det til et punkt at forstå det grundlæggende først, og gå derefter videre.

Læs bøger!

Bøger er fulde af viden om fortiden, nutiden og endda om fremtiden. Så hvis du skal starte et sted, så vælg at læse bøger – du kan ikke gå galt i byen med dem.
Du kan få bøger fra mange kilder, uanset om det er gratis bøger på nettet eller lån af hardcover-bøger fra biblioteket. Læs også om en lang række emner, selv dem, du ikke ved noget om. Og glem ikke atgå på opdagelse i de forskellige boggenrer, fra klassikere til romaner, selvhjælpsbøger og selvbiografier.
Bøger er trods alt en fantastisk måde at lære om forskellige emner på, idet de nedbryder dem og giver vigtige oplysninger.
Hvis en bog ikke virker, er der ingen skade ved at prøve en anden!

Læs artikler og blogs dagligt

Artikler og blogs er det bedste alternativ til bøger. Du skal blot besøge populære og troværdige websteder for at udvide din viden om de emner, du ønsker. Du kan bogstaveligt talt finde artikler og blogs om alle mulige emner.
Uanset om det drejer sig om, hvordan du sikrer din helhedsorienterede sundhed og dit velvære, tips og tricks til at udvikle din virksomhed eller de seneste trends og udviklinger i verden, kan du få al den viden, du har brug for, ved blot at læse artikler og blogs.
P.S. Du kan forbedre din læsehastighed i artikler og blogs for at læse dem hurtigere. Det betyder, at du kan læse mere og få mere viden. Er det ikke netop det, du ønsker?

Vedtage forskningstilgangen

Når du læser, får du et væld af information og mange nye idéer. Det er her, at det nysgerrige sind kommer i spil igen.
Du har nu endnu flere spørgsmål i ærmet og en iboende motivation til at grave dybere. Det er her, at dine researchfærdigheder skal komme til deres ret.
Nu skal du udforske andre kilder, undersøge det, du har lært, tage kontakt med videnledere og blive ved med at læse, læse og læse. Husk, at når du kombinerer læsning med forskning, er du godt på vej til attilegne dig ny viden.

Lyt til podcasts

Nej, det er ikke alle oplysninger, der står i bøgerne. Du kan få værdifuld viden ved at lytte til vidende mennesker, der taler.

Podcasts er f.eks. en ideel måde at samle viden på, selv når man er på farten, på en praktisk og hensigtsmæssig måde. Desuden er udvalget så stort, at du bogstaveligt talt kan finde uddannelsesindhold om ethvert emne, du ønsker, fra eksperter.

Og til din information: podcasts giver også forenklet og letforståelig viden. Ingen teknikaliteter eller snik-snak, som du ikke ville forstå.

Tag regelmæssigt kurser eller uddannelse

Hvis du vil udvide din horisont og udvikle dine færdigheder, skal du investere i at lære noget, der er relevant, nyttigt og efterspurgt. En sikker måde at gøre dette på er at tilmelde dig et kursus eller et uddannelseskursus, enten online eller offline.

Det vil give dig en smagsprøve på noget nyt og interessant, samtidig med at du udvider din viden og dine færdigheder.

Så prøv at tage et nyt kursus eller en ny uddannelse hver måned. Det vil helt sikkert øge din viden på måder, som du ikke engang kan forestille dig.

Tilføj sort til din observationsliste

Ja, det er svært at modstå at se episoder på Netflix nogle gange, men hvorfor ikke tilføje lidt variation?
Du kan få mere viden ved blot at ligge på sofaen efter en lang dag og se på uddannelsesindhold. Ja, det er rigtigt!
Der er adskillige dokumentarfilm, uddannelsesvideoer, professionelle kanaler og TED-talks til rådighed, så du kan udvide din viden.
Vidste du også, at folk har en tendens til at huske næsten 80 % af det, de ser, men kun 20 % af det, de hører?
Brug billedernes kraft til at tilfredsstille din tørst efter viden!

Relaterede artikler