Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. De grondbeginselen
  3. Een tekst samenvatten

 

Een tekst samenvatten

  • 1 minuut lezen  •  1 mei 2022

 

Of het nu vanaf uw mobiele telefoon, uw tablet of uw computer is, om gratis online een tekst samen te vatten, gaat u naar Resoomer.com. Het gebruik is duidelijk, eenvoudig en toegankelijk. U kunt snel aan de slag, en er is geen accountverificatie nodig.

Je hebt twee ramen om uit te kiezen. Een aan de linkerkant om uw tekst te importeren, en een aan de rechterkant om uw samenvattende tekst weer te geven.

Stap 1: Importeer uw tekst

Ongeacht de brontaal van uw tekst en het aantal woorden in de tekst, kunt u uw tekst in Resoomer importeren door eenvoudigweg te kopiëren en te plakken. Ons online tekstsamenvattingsinstrument is momenteel compatibel in 66 talen.

U hoeft in dit stadium geen configuratie uit te voeren. Kopieer en plak gewoon uw tekst, en klik op “Resoomer”. Resoomer zal de brontaal van uw tekst detecteren.

Stap 2: Het is klaar!

Binnen enkele seconden zal Resoomer standaard een samenvatting van uw originele tekst tonen met een automatische verkleining. Om uw lees-, onderzoeks- of analysewerk te verbeteren, biedt Resoomer verschillende oplossingen voor tekstsamenvatting om uw document te verkleinen en de informatie te vereenvoudigen wanneer het u uitkomt:

  • Automatisch;
  • Handmatig: terugbrengen tot de essentie met een precies reductiepercentage;
  • Geoptimaliseerd: om de informatie in uw tekst te beperken en toch de onderwerpen te behouden die u interesseren;
  • Tekstanalyse: onze algoritmen markeren belangrijke passages en helpen u de essentiële informatie te vinden. Zo kunt u snel en diagonaal lezen zonder informatie te verliezen.

Stap 3: Lees of bewerk uw samenvatting

Nu u de juiste leesoplossing voor u hebt ingesteld of gekozen, kunt u het grootste deel van uw tekst lezen om uw leestaak te voltooien.

Onder uw gegenereerde samenvatting beschikt u over opties waarmee u efficiënt te werk kunt gaan. Zoals het vertalen, herschrijven, of uploaden van de samenvatting.

Standaard genereert Resoomer tekstsamenvattingen door extractie en compressie. Samenvattingen (met zinnen die niet noodzakelijk in het origineel voorkomen) kunnen worden gegenereerd met behulp van de parafraseer- en herschrijfhulpmiddelen die beschikbaar zijn in de opties onder gegenereerde samenvattingen.

Verwante artikelen