Up

Vänligen öppna sidan i din webbläsare för att använda den här funktionen.

Close

  1. Bistånd
  2. Grunderna
  3. Dela den automatiska sammanfattningen av en artikel online

 

Dela den automatiska sammanfattningen av en artikel online

  • 3 minuter läsning  •  27 april 2022

 

När du läser eller skriver en forskningsartikel, en nyhet eller ett blogginlägg och vill dela det med någon, rekommenderas det starkt att presentera en kortfattad version. Dela förenklad och korrekt information kan göra stor skillnad.

När allt kommer omkring, om din text är för lång kan dina läsare tappa fokus. De kommer att tycka att det inte bara är överväldigande att läsa långt innehåll, utan kan också uppfatta det som ett slöseri med tid och energi.

Fortfarande inte övertygad? Tja, fortsätt läsa för att ta reda på varför det är viktigt att fokusera på nyckelpunkter och hur du enkelt kan göra det med ett enda klick.

Innehållsförenkling tack vare automatisk sammanfattning

Om du vill korta en text på ett kortfattat och snabbt sätt är du på rätt plats. Resoomer är enkel och lätt att använda. Det kan hjälpa dig att förbättra ditt arbete avsevärt. Och när vi har att göra med stor innehållsmängder , som i fallet med teknikbevakning eller mediabevakning, kan det vara mycket praktiskt. Så låt oss börja med att titta på några av de fördelarna med förenklat informationsutbyte .

Fördelar med att dela sammanfattningsinnehåll

Underlättar snabbare lärande för andra

Visste du att att dela sammanfattad information avsevärt kan hjälpa dig att förbättra ditt förhållningssätt till inlärning och dina läsförmåga? Ja det är sant.
När du går igenom en sammanfattning kan du tydligt tolka ämnet som en helhet och gå vidare när du förstår alla avsnitt. Ett automatiskt sammanfattningsverktyg kan hjälpa dig att uppnå detta.
Det låter dig också förstå produktionsgrunderna av en komprimerad version av en lång text, vilket är en av de grundläggande metoder som krävs i alla akademiska eller professionella miljöer.

Erbjuder en snabb förhandsvisning av innehåll

Det viktigaste med förenklad information är att den underlättar en överblick över innehållet. Korrekturläsning är ett vanligt problem som bara slösar tid. Du kan försöka skumma igenom ett hav av dokument utan att vara uppmärksam, och när du är klar har du ingen aning om vad du just läst. Vi har alla varit där, eller hur? För att sedan återgå till artikeln och börja om…

För att besvara detta problem är det viktigt att förstå det och bearbeta informationen med hjälp av diagram och sammanfattningar .

En snabb sammanfattning online kan hjälpa dig att enkelt granska vad du har lärt dig genom att klippa bort allt onödigt material och kan vara användbart när du är överväldigad med läsmaterial.

Främjar kunskapsdelning

Kunskapsdelning är handlingen att slå samman information, idéer och kunskap från en grupp människor för att göra dem tillgängliga för alla.

Det är viktigt eftersom det tillåter maximera användningen av intellektuella resurser av en organisation. När information delas kan den användas och återanvändas av mer än en person, vilket kan leda till nya idéer och innovationer . Kunskapsdelning är också viktigt för att främja samarbete och samarbete inom en organisation, vilket kan förbättra kvaliteten på projekt och öka produktiviteten.

Ökar produktiviteten

Tidsbesparing och produktivitet är i hjärtat av att förbättra din prestation på jobbet . Ju mer produktiv du är, desto snabbare kan du gå vidare till nästa uppgift.

Och även om sammanfattningar annars är extremt användbara för att hjälpa dig att få perspektiv, kan det faktiskt vara kontraproduktivt att lägga ner timmar på att skriva manuella sammanfattningar.

När allt kommer omkring kan det vara en ganska tidskrävande process att läsa en hel artikel, dekonstruera den och separera de väsentliga begreppen från ren text.

Automatiska sammanfattningar kan lösa detta problem en gång för alla eftersom du snabbt kan granska ditt arbete, vilket sparar mycket tid.

Minskar skärmtiden

Visste du att den genomsnittliga skärmtiden för vuxna är nästan 7 timmar om dagen ?

Lägg till det den tid du lägger ner på att läsa, forska och extrahera relevant information medan du arbetar. Det låter inte så bra.

För mycket skärmtid kan ha en negativ inverkan på hela din kropp, från ditt humör till ditt humör sömnvanor . Så att gå bort från skärmen kan hjälpa dig att spara mer än dina ögon.

Den goda nyheten är att en automatisk textsammanfattning kan hjälpa dig att avsevärt minska din skärmtid eftersom att läsa korta sammanfattningar istället för stora artiklar gör att du kan lägga mindre tid på att läsa samtidigt som du har samma mängd kunskap.

Dela en artikel online, men sammanfatta automatiskt

För att underlätta och förenkla läsningen för dem som du arbetar med kommer du att kunna göra det snabbt och gratis på Resoomer. Du behöver inte skapa ett konto, det är en expresstjänst!

  • Ladda upp webbadressen till din onlineartikel och klicka på ”Resoom”
  • Välj den textsammanfattningslösning som är rätt för dig
  • Klicka på knappen ”Dela” under din sammanfattning
  • Bekräfta delningsinställningar
  • Och dela din automatiska sammanfattning online på dina sociala nätverk eller hämta den förkortade webbadressen till den automatiska sammanfattningen för att använda den i ditt redaktionella arbete.

Relaterade artiklar