Up

Vänligen öppna sidan i din webbläsare för att använda den här funktionen.

Close

  1. Bistånd
  2. Grunderna
  3. Audible Summary: Maximera tid och effektivitet i din jakt på kunskap

 

Audible Summary: Maximera tid och effektivitet i din jakt på kunskap

  • 6 minuter läsning  •  15 april 2022

 

Du älskar att läsa, men du behöver mer tid. Oroa dig inte, det är här som ljudliga sammanfattningar kommer till undsättning. Du har säkert hört talas om ljudböcker, som har blivit en riktig snackis på senare tid. Du kan lyssna på dem när du är på språng, och du behöver inte anstränga dig så mycket för att läsa. Men vad gör man när man inte har tillräckligt med tid för att lyssna på hela boken eller ens läsa den?

Med en hörbar sammanfattning kan du komprimera din bok i små bitar som täcker de viktigaste punkterna, och du behöver inte ens sätta dig ner och läsa sammanfattningen. Du kan lyssna på den på väg till jobbet eller hushållssysslorna. Det har tagit AI-sammanfattningarna ett steg längre för att underlätta. Det är effektivt och bekvämt, och du kan enkelt ta till dig de viktigaste idéerna på några minuter.

Vi har diskuterat hur hörbara sammanfattningar har gjort det enklare, effektivare och mer tidsbesparande att få kunskap.

Tidsbesparingens era

Nu när allt har blivit så snabbt och mekaniskt har vi knappt någon tid över. Oavsett om du är på jobbet, på college eller sysslar med hushållssysslor så går tiden fort. Du börjar göra en sak, och du kommer inte ens att veta hur många timmar som har gått. I sådana situationer letar vi alla efter sätt att spara tid, och hörbara sammanfattningar är ett bra alternativ.

Anta att du har en presentation på ditt kontor och att du inte har tid att förbereda dig för den. Om du har en hörbar sammanfattning av all data du kommer att presentera kan du lyssna på den på väg till jobbet. Det sparar dig från besväret med att läsa allt. I en annan situation väntar du på en vän för lunch, och du har några minuter över; Du kan lyssna på vilken ljudsammanfattning som helst vid den tidpunkten.

Lärande på resande fot

Tänk på hur mycket tid du spenderar på att pendla från jobbet till hemmet i taxibilar eller tunnelbanor. Du kan inte läsa nu på grund av den ständiga rörelsen, men du kan lyssna. Det tar knappt 5 minuter att skumma igenom de ämnen du kommer att presentera eller behöver lära dig.

Jag kan ge er mitt exempel. Jag hade ett prov på college och jag kom ihåg att jag behövde förbereda mig för det. Jag hade tio minuter på mig att förbereda mig, och en hörbar sammanfattning var min livräddare. Den hörbara sammanfattningen av hela ämnet var under fem minuter, vilket räckte för att få mig att gå igenom de viktigaste punkterna.

Du kan till och med lyssna på ljudsammanfattningar när du lagar mat. Det kommer inte att hämma din matlagning eftersom du inte behöver sitta eller läsa utan lyssna på det samtidigt.

En hyllning till tillgänglighet

Tillgänglighet är en av de bästa sakerna med hörbara sammanfattningar. Du kan ha dem på dina telefoner och bärbara datorer, vilket gör det enkelt att komma åt var som helst och när som helst. En annan bra sak är att den är lätt att förstå, vilket gör den tillgänglig för alla. Om du är någon som tycker att det är svårt att läsa är hörbar sammanfattning det bästa alternativet. Du behöver inte spendera timmar på att läsa och förstå texten när du kan förstå allt inom några minuter.

Du måste ha sett människor som har mindre uppmärksamhet, och läsning i allmänhet är svårt för dem. De kan förbättra sin koncentration med en hörbar sammanfattning eftersom den är enkel att förstå, rakt på sak och tar några minuter att få dig att känna till hela konceptet.

Fokus och bibehållande

Nuförtiden är vår skärmtid pinsamt hög, och det värsta är att vi inte kan göra något för att minska den. Oavsett om det är vårt arbete, studier eller fritid som tittar på Netflix, handlar allt om ökad skärmtid. I genomsnitt spenderar en person mer än sju timmar dagligen på sin telefon. Efter så mycket tid i telefonen kan ingen vara uppmärksam på vad de läser, för när dina ögon inte kan ta emot det, hur kommer din hjärna att bearbeta det?

En sak du kan göra för att minska detta är att välja ljudböcker eller hörbara sammanfattningar. Det hjälper dig att slappna av och ger till och med dina ögon lite tid att slappna av. Lägg bara ner telefonen i några minuter, blunda och lyssna på någon av dina favoritsammanfattningar. Det ger dig inte bara tid att varva ner utan fördjupar dig också i en värld av fantasi.

Det är vetenskapligt bevisat att lyssnande hjälper dig att förstå och behålla bättre än att läsa. Du fokuserar mer på det som sägs, vilket förbättrar din retentionsförmåga.

Rikedomen av informationskondensering

En del av er kanske tror att hörbara sammanfattningar plockar ut eller lyfter fram de viktiga punkterna, och texten kommer inte att ha något flyt, så det kan vara svårt att förstå. Låt mig förtydliga att den hörbara sammanfattningen du får genom Resoomer PRO är enkel att förstå med ett smidigt flöde av meningar.

I en hörbar sammanfattning beskrivs alla huvudpunkter och händelser kronologiskt, med de viktigaste detaljerna och utan andra handlingslinjer. Så historien förblir densamma. Det är bara kondenserat.

Det har bevisats genom en studie att lyssna på ljudböcker förbättrar förståelseförmågan inte bara hos barn utan även hos vuxna snarare än att läsa texten. Så när något redan är sammanfattat, och du hör det, hur mycket kommer det att förbättra din omfattande förmåga? Inte för att överdriva, men du kan memorera en boks berättelse genom att lyssna på dess hörbara sammanfattning en gång.

Främja en läskultur

I takt med att videor i kortformat och episodiska serier blir allt vanligare har folk gett upp läsningen. En av de främsta anledningarna är att folk tror att läsning tar så mycket tid och att de inte vill investera så mycket tid i någon bok eller artikel som inte är till någon hjälp.

En hörbar sammanfattning kan hjälpa dig att bättre bestämma vilken bok du ska läsa. Lägg bara in din bok i en hörbar sammanfattningsapp som Resoomer PRO, så får du en femton minuter lång sammanfattning av hela boken. Lyssna nu på den och bestäm dig för om du vill läsa boken. Även om du bara läser en del av boken kan du åtminstone få en vag uppfattning om vad den handlar om.

Många av mina vänner som knappt var intresserade av att läsa böcker har börjat läsa på grund av dessa hörbara sammanfattningar. Det kommer inte att utvecklas på en dag eller två, men långsamt och så småningom kommer du att se hur detta påverkar dina läsvanor positivt.

Det finns hundratals och tusentals böcker tillgängliga i det hörbara sammanfattningsformatet, vilket innebär att du kan ha ett hav av alternativ att välja mellan. Om du känner till din genre av intresse kan du hitta många böcker i den genren, men om du vill experimentera med någon annan genre är en hörbar sammanfattning det bästa alternativet.

Sammanfattningarna är högst 15 eller 20 minuter, och att lyssna på en eller två kan få dig att bestämma dig för om den genren är något för dig eller inte. Det sägs att man inte ska döma en bok efter dess omslag, men man kan definitivt döma den efter dess hörbara sammanfattning.

En sak du måste tänka på när du navigerar genom alla dessa genrer är att lyssna på den bok som du har hört talas om mest. Det ger dig ett försprång när du ska läsa och utforska fler böcker i samma genre.

Magin i upprepning och granskning

Ibland, när du redan har läst en bok men det har gått ett tag och du inte kommer ihåg händelserna korrekt, kan du istället för att läsa om hela boken lyssna på dess hörbara sammanfattning. Det hjälper dig att komma ihåg alla händelser och huvudberättelsen utan att spendera så mycket tid.

Hörbara sammanfattningar är utmärkta eftersom de hoppar över alla repetitiva och onödiga detaljer, som du inte behöver känna till när du granskar dem eller har ont om tid. De ger också ett andra perspektiv på den bok du redan har läst.

Hörbara sammanfattningar är alltså inte bara till för dig som inte vill läsa, utan du kan även återkalla och granska en bok som du redan har läst eller en text som du planerar att läsa.

Resoomer PRO: Hörbar sammanfattning för produktivitet

Nu när du vet hur bra sammanfattningar kan vara för att effektivisera, spara tid, förbättra förståelsen och så vidare, funderar du säkert på en applikation eller ett tillägg som kan förse dig med bra sammanfattningar.

Resoomer PRO är svaret på alla dina behov. Med tanke på dess överkomliga priser, här är några andra funktioner i Resoomer PRO som gör det till det bästa bland alla andra.

Avancerade och mångsidiga sammanfattningar

En av de viktigaste egenskaperna är mångsidigheten hos Resoomer PRO. Oavsett om du vill ha en hörbar sammanfattning, dokumentsammanfattning, sammanfattning från en text skriven på en bild eller YouTube-videosammanfattning kan du få allt. Du måste ange din text- eller videokälla, så får du sammanfattningen inom några ögonblick.

Denna mångsidighet och avancerade funktion skiljer den från många andra eftersom du kan få allt från en källa.

Personlig läsassistent

Ibland finns det delar av ett dokument eller en text som du behöver hjälp med att förstå, eller ibland förstår du inte sammanfattningen som Resoomer har tagit fram. Det finns en personlig läsassistent som ser till att du vet det. Du måste lyfta fram den del du behöver hjälp med att förstå. Läsassistenten svarar dig direkt och ser till att texten uppfattas och förstås av läsaren eller lyssnaren.

Med en personlig läsassistent går arbetet snabbare, blir lättbegripligt och går snabbt att förstå. Du kan även ta hjälp av den för att förklara en viss punkt i texten.

Maximera produktiviteten

Vi har talat om hörbara sammanfattningar av böcker, som huvudsakligen läses av folket. Det som fortfarande är svårast att förstå är juridiska dokument och artiklar om villkor och bestämmelser. De är de värsta att lära sig, och man måste oftast gå igenom allt för att förstå. Men om du som jag inte har någon bakgrund inom juridiska dokument måste du läsa om det för att förstå.

Men Resoomer PRO kommer att göra det enkelt för dig. Sammanfattningen ska vara i ett format som är lätt att förstå för en lekman. Detta förbättrar produktiviteten och sparar tid vid granskning av alla sådana dokument på jobbet. Ta bara del av deras sammanfattningar, så kommer du att förstå kärnan i det hela. Denna effektiva tolkning ger inte bara bättre förståelse utan hjälper dig också i affärsrelationer och andra arbetsrelaterade frågor.

Åtagande om konfidentialitet

En sak som oroar de flesta när de använder ett online-tillägg är inblandningen av tredje part, som kan sabotera din säkerhet. Vi har full förståelse för denna oro eftersom det finns så många ställen på nätet som försöker hacka sig in i din personliga information. Men med Resoomer PRO behöver du inte oroa dig för detta. Den är helt krypterad och säker, vilket garanterar att alla dina dokument och data är konfidentiella. De är skyddade från alla externa källor, och du kan lägga in alla dina privata dokument utan att oroa dig för eventuella intrång eller säkerhetsproblem.

Slutsats

Långt innehåll, särskilt böcker, blir allt svårare att läsa, särskilt nuförtiden när man har ont om tid och måste ta hand om så många andra saker. I sådana situationer är den hörbara sammanfattningen det bästa alternativet. Du får med det väsentliga i hela boken, utan alla extra detaljer som inte har med bokens centrala tema att göra, och det är lättare att komma ihåg.

Hörbara sammanfattningar har blivit en trend eftersom du inte behöver läsa dem och kan lyssna på dem när du är på språng, gör hushållssysslor eller till och med när du vill ge dina ögon en paus från att koncentrera sig. Ljudinnehåll förbättrar inte bara din talförmåga utan har också en inverkan på din hjärnas naturliga förmåga att lagra information.

Relaterade artiklar