Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. Praktisch advies
  3. Argumenteren en argumenten vinden in een tekst

 

Argumenteren en argumenten vinden in een tekst

  • 2 minuten lezen  •  28 april 2022

 

Wanneer u een schrijfopdracht hebt waarbij u een tekst moet beargumenteren om een stelling te ondersteunen of te weerleggen, zult u noodzakelijkerwijs ideeën of informatiebronnen moeten vinden die uw standpunt zullen rechtvaardigen. Dit zoeken in tekst kan moeilijker lijken als u meerdere bladzijden moet lezen om die paar kleine tekstfragmenten te vinden die betrekking hebben op de onderwerpen die u interesseren. Het valt toch niet mee om bladzijden en bladzijden lange teksten te lezen en die vervolgens beknopt samen te vatten tot een betoog?

Artikelen beargumenteren is geen gemakkelijke taak! Als je in je eindwerk de kunst van het demonstreren gebruikt, zul je immers “bewijs” uit verschillende bronnen moeten leveren om je ideeën te ondersteunen.
Welnu, daar komt de Samenvatting tekst tool van Resoomer om aan al uw behoeften te voldoen voor het doorzoeken en analyseren van uw documenten om de informatie tot een minimum te beperken. U zult zeker meer tijd winnen door de onderwerpen die u interesseren te posten om uw argumenten te ontwikkelen, dan door uw lange tekst te lezen en tijd te verspillen met onderwerpen die u niet interesseren. Het is slechts een kwestie van strategie en methode om productief te zijn in deze onderzoeksfase voor uw schrijven.

De geoptimaliseerde samenvatting voor een gemakkelijkere synthese

De geoptimaliseerde samenvattingsfunctie verzamelt de passages uit het bronartikel die relevant zijn voor het onderwerp van uw interesse.
Wanneer u deze functie gebruikt, zal het programma u vragen welk(e) onderwerp(en) uw voorkeur heeft. Zodra u het onderwerp hebt opgegeven, zoekt Resoomer alle relevante passages in uw brondocument en ordent ze voor u. U kunt deze passages dan gewoon gebruiken om uw argumenten in een samenhangende tekst te ontwikkelen en vervolgens tot uw conclusie te komen.
U kunt ook optimaal gebruik maken van de uitgebreide samenvattingsfunctie door deze te gebruiken als een geavanceerde samenvatting gericht op uw onderwerpen. Hiermee beschikt u over een oplossing voor tekstverdichting die uw leestijd optimaliseert en u helpt om de onderwerpen waaraan u werkt doeltreffend samen te vatten.

Analyse om een tekst te beargumenteren

Je kunt er ook voor kiezen om gewoon een algemene analyse te maken in plaats van een samenvatting van je brondocument. In dat geval zal de tekstanalysefunctie uiterst nuttig zijn.
In plaats van informatie over uw favoriete onderwerp uit uw brondocument te halen, zal de tekstanalysefunctie alle waardevolle informatie naar voren halen om uw tekst te beargumenteren.
Het kan gaan om belangrijke feiten en cijfers of algemene informatie die essentieel is voor de samenvatting van het artikel. Gemarkeerde tekst is handig om door lange artikelen te bladeren zonder informatie te verliezen.

Een hulpmiddel om argumenten in een tekst te vinden

Als u sleutelideeën of passages moet vinden in een groot aantal documenten om een tekst te beargumenteren, zal Resoomer een grote hulp zijn. Het zoeken van informatie in uw documenten om uw argumenten, samenvattingen, commentaren of andere schrijfsels te ontwikkelen, zal worden vergemakkelijkt. Uw zoektijd om belangrijke informatie te vinden kan aanzienlijk worden verkort met de geoptimaliseerde samenvatting en de tekstanalyse samenvatting, aangezien zij u kunnen helpen door de informatie te bladeren. Dit zal voor u een zeer goede manier zijn om uw productiviteit in deze argumentatieve fase van uw werk te verbeteren.

Verwante artikelen