Up

Åbn venligst siden i din browser for at bruge denne funktion.

Close

  1. Hjælp
  2. Praktiske råd
  3. Argumentere og finde argumenter i en tekst

 

Argumentere og finde argumenter i en tekst

  • 2 minutters læsning  •  28 april 2022

 

Når du skal skrive en opgave, hvor du skal argumentere for en tekst for at understøtte eller tilbagevise en tese, skal du nødvendigvis finde idéer eller informationskilder, der kan retfærdiggøre dit synspunkt. Denne tekstsøgning kan virke vanskeligere, hvis du skal læse flere sider for at finde de få små tekstuddrag, der vedrører de emner, der interesserer dig. Det er ikke let at læse sider efter sider af lange tekster og derefter sætte dem sammen på en kortfattet måde for at udvikle et argument, vel?

Det er ikke let at argumentere for artikler! Hvis du bruger demonstrationskunsten i dit afsluttende essay, skal du trods alt fremlægge “beviser” fra en række forskellige kilder for at understøtte dine idéer.
Det er her Resoomers Opsummerings Tekst Værktøj kommer ind i billedet og opfylder alle dine behov for at søge og analysere dine dokumenter for at holde informationen på et minimum. Du vil helt sikkert spare mere tid ved at skrive de emner, der interesserer dig, for at udvikle dine argumenter, end ved at læse din lange tekst og spilde tid på emner, der ikke interesserer dig. Det er kun et spørgsmål om strategi og metode for at være produktiv i denne forskningsfase for din tekst.

Det optimerede resumé til en lettere syntese

Den optimerede sammenfatningsfunktion samler de passager fra kildeartiklen, der er relevante for dit emne af interesse.
Når du bruger denne funktion, vil værktøjet bede dig om at angive dine foretrukne emne(r). Når du har angivet emnet, finder Resoomer alle de relevante passager i dit kildedokument og samler dem for dig. Du kan så blot bruge disse tekster til at udvikle dine argumenter i en sammenhængende tekst og derefter nå frem til din konklusion.
Du kan også få mest muligt ud af den forbedrede resumefunktion ved at bruge den som et avanceret resumé, der er orienteret mod dine emner. Dermed har du en løsning til tekstkondensering, der optimerer din læsetid og hjælper dig med effektivt at opsummere de emner, du arbejder med.

Analyse for at argumentere for en tekst

Du kan også vælge blot at lave en generel analyse i stedet for et resumé af dit kildedokument. I dette tilfælde vil tekstanalysefunktionen være yderst nyttig.
I stedet for at udtrække oplysninger om dit yndlingsemne fra dit kildedokument fremhæver tekstanalysefunktionen alle værdifulde oplysninger for at argumentere for din tekst.
Det kan være centrale fakta og tal eller generelle oplysninger, der er vigtige for artiklens resumé. Fremhævede tekster er nyttige til at gennemse lange artikler uden at miste information.

Et værktøj til at hjælpe dig med at finde argumenter i en tekst

Hvis du har brug for at finde centrale idéer eller passager i en lang række dokumenter for at argumentere for en tekst, er Resoomer en stor hjælp. Dette arbejde med at finde oplysninger i dine dokumenter for at udvikle dine argumenter, resuméer, kommentarer eller andre tekster vil blive lettet. Din søgetid for at finde vigtige oplysninger kan reduceres betydeligt med det optimerede resumé og tekstanalyse-resuméet, da de kan hjælpe dig med at gennemse oplysningerne. Det vil være en rigtig god måde at forbedre din produktivitet på i denne argumentationsfase af dit arbejde.

Relaterede artikler