1. Bistånd
  2. Utbildning
  3. Kolla in 10 ultimata Google Classroom-hack som kommer att öka din produktivitet

Kolla in 10 ultimata Google Classroom-hack som kommer att öka din produktivitet

• 5 minuter läsning  •  10 januari 2023

Som lärare vet du hur svårt det kan vara att hålla sig organiserad och produktiv när du undervisar online. Från att hantera uppgifter och betygsätta till att hålla eleverna engagerade och motiverade, det finns mycket att jonglera med. Om du känner dig överväldigad och oorganiserad med din onlineundervisning kan det vara dags att kolla in de bästa Google Classroom-hackarna som kommer att öka din produktivitet.

Google Classroom är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa till att effektivisera ditt arbetsflöde och göra din onlineundervisning mer effektiv. Här är 10 hacks du behöver veta:

1. Använd betygsfunktionen för att spara tid på betygsättningen.

En av de mest tidskrävande uppgifterna för alla lärare är att betygsätta läxor. Lyckligtvis har Google Classroom en inbyggd betygsfunktion som kan spara mycket tid. Med den här funktionen kan du snabbt och enkelt betygsätta uppgifter och ge feedback till eleverna.

För att använda den klickar du helt enkelt på uppgiften du vill betygsätta och anger sedan poängen och kommentarerna du vill lämna till studenten. Du kan också använda betygsfunktionen för att returnera betygsatta uppgifter till eleverna, så att de kan se sina betyg och feedback direkt.

2. Använd meddelandefunktionen för att kommunicera effektivt med eleverna.

Effektiv kommunikation är nyckeln till framgången för alla onlinekurser. Google Classroom har en meddelandefunktion som gör att du snabbt och enkelt kan skicka meddelanden till dina elever. Du kan använda den här funktionen för att meddela nya uppgifter, dela resurser och hålla eleverna uppdaterade med vad som händer i din kurs.

För att skapa en annons klickar du helt enkelt på fliken ”Annonser” i huvudmenyn och klickar på ”Skapa annons”. Skriv ditt meddelande, lägg till eventuella bilagor eller länkar du vill inkludera och klicka sedan på ”Publicera”. Ditt meddelande kommer att skickas till alla dina elever och de kommer att få ett meddelande.

För att få ut det mesta av meddelandefunktionen är det viktigt att använda den regelbundet och göra dina meddelanden tydliga och koncisa. Du måste också vara försiktig med vilken ton du använder, eftersom det kan ha stor inverkan på hur dina elever uppfattar ditt budskap.

Slutligen, se till att uppmuntra eleverna att ställa frågor eller ge feedback i kommentarsektionen, eftersom detta kan bidra till att främja en känsla av gemenskap och engagemang.

3. Använd integrering med Google Drive för att hålla ordning.

Google Classroom är integrerat med Google Drive, vilket gör det enkelt att lagra och organisera ditt kursmaterial. Google Drive är en molnlagringstjänst som låter dig lagra, dela och samarbeta kring filer. Med Google Drive kan du ladda upp filer av alla slag, skapa dokument och presentationer och dela resurser med dina elever.

En av fördelarna med att använda Google Drive med Google Classroom är att du kan förvara allt ditt kursmaterial på ett ställe. Det kan hjälpa dig att hålla ordning och se till att allt du behöver för din kurs är lättillgängligt. Du kan skapa mappar för olika enheter eller ämnen, och du kan lägga till filer, dokument och länkar till varje mapp. Detta kan göra det lättare för dina elever att hitta det de behöver, och det kan också hjälpa dig att hålla ordning.

För att använda Google Drive med Google Classroom klickar du helt enkelt på fliken ”Klassuppgifter” i huvudmenyn och klickar på fliken ”Google Drive”. Därifrån kan du skapa en ny mapp eller ladda upp en fil. Du kan också dela en fil eller mapp med dina elever genom att klicka på knappen ”Dela”.

4. Använd kalenderfunktionen för att hålla koll på deadlines och händelser.

Google Classrooms kalenderfunktion är ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad med deadlines och händelser. Du kan använda den för att schemalägga virtuella möten, ställa in deadlines för läxor och skapa evenemang för dina elever.

För att komma åt kalendern, klicka på fliken ”Kalender” i huvudmenyn. Därifrån kan du skapa ett nytt event genom att klicka på ”Skapa event” och fylla i detaljerna.

5. Använd mobilappen för att hålla kontakten när du är på språng.

Om du alltid är på språng är mobilappen Google Classroom ett måste. Den låter dig komma åt och hantera dina kurser från din smartphone eller surfplatta, så att du kan vara uppkopplad och produktiv var du än är. Med appen kan du se uppgifter, lägga upp meddelanden och betygsätta uppgifter, allt från din mobila enhet.

6. Använd funktionen ”Frågor” för att underlätta diskussioner.

Google Classrooms frågefunktion är ett utmärkt sätt att underlätta diskussioner med dina elever. Du kan använda den för att starta en diskussion om ett visst ämne, eller så kan du låta eleverna ställa och svara på frågor. Detta kan hjälpa till att främja kritiskt tänkande och uppmuntra elevernas engagemang. För att komma åt funktionen ”Frågor”, klicka på fliken ”Klassarbete” i huvudmenyn och klicka på fliken ”Frågor”.

7. Använd sidan ”Klassuppgifter” för att organisera läxor och material.

Google Classrooms sida Klassuppgifter är ett utmärkt sätt att organisera uppgifter och material för din klass. Det låter dig skapa mappar för olika enheter eller ämnen, och du kan lägga till uppgifter, frågesporter och resurser till varje mapp. Det kan hjälpa dina elever att hålla ordning och enkelt komma åt allt de behöver för din kurs.

För att använda sidan ”Klassarbete”, klicka på fliken ”Klassarbete” i huvudmenyn. Härifrån kan du se en lista över alla uppgifter och material i din kurs. För att skapa en ny mapp, klicka på knappen ”Lägg till mapp” och ge din mapp ett namn. Du kan sedan lägga till uppgifter och material i din mapp genom att klicka på knappen ”Lägg till” och välja vilken typ av material du vill lägga till (som en uppgift eller en frågesport).

En av fördelarna med att använda sidan Klassarbete är att den låter dig skapa struktur för din kurs. Genom att organisera dina läxor och material i mappar kan du hjälpa dina elever att se helheten och förstå hur allt hänger ihop. Detta kan vara särskilt användbart för onlinekurser, där det kan vara svårare för studenter att se kopplingar mellan olika ämnen.

Förutom att skapa mappar och lägga till uppgifter och material kan du även anpassa utseendet på din ”Klassarbete”-sida. Du kan till exempel ändra färg och tema på din sida, eller så kan du ändra ordningen på dina mappar och uppdrag. Det kan hjälpa dig att skapa en visuellt tilltalande och användarvänlig kurs för dina elever.

8. Använd fliken ”Personer” för att hantera elevåtkomst och roller.

På fliken Personer i Google Classroom kan du hantera elevåtkomst och roller inom din klass. Detta kan vara särskilt användbart om du undervisar i en stor klass eller har flera avsnitt av samma kurs. Med fliken ”Personer” kan du bjuda in elever att gå med i din kurs, ta bort elever som inte längre är inskrivna och tilldela roller till elever (som lärare, elev eller TA).

För att komma åt fliken ”Människor”, klicka på fliken ”Människor” från huvudmenyn. Härifrån kan du se en lista över alla studenter i din kurs. För att bjuda in en student att gå med i din kurs, klicka på knappen ”Bjud in studenter” och ange studentens e-postadress. Du kommer också att ha möjlighet att skicka ett personligt meddelande till studenten.

Om du behöver ta bort en student från din kurs, klicka på studentens namn och klicka sedan på knappen ”Ta bort”. Du kan också ändra en elevs roll genom att klicka på knappen ”Ändra roll”. Du kan till exempel ge privilegier till en lärarstudent om de hjälper dig att leda klassen.

9. Använd funktionen ”Analytics” för att spåra elevernas framsteg.

Google Classrooms ”Analytics”-funktion låter dig spåra elevernas framsteg och identifiera områden som kan förbättras. Du kan se hur det går för eleverna med läxor, frågesporter och prov, och du kan se vilka elever som kan behöva extra hjälp. Detta kan hjälpa dig att skräddarsy din undervisning efter dina elevers behov och säkerställa att alla gör framsteg.

10. Använd funktionen ”Integrationer” för att ansluta till andra verktyg.

Google Classrooms ”Integrations”-funktion låter dig ansluta till andra verktyg, till exempel G Suite-appar. Detta kan hjälpa dig att förbättra din undervisning och göra din lektion mer interaktiv. Du kan till exempel använda integrationen med Google Forms för att skapa undersökningar och frågesporter, eller så kan du använda integrationen med Google Maps för att skapa interaktiva kartor.

Sammantaget är meddelandefunktionen ett kraftfullt verktyg för att hålla dina elever informerade och engagerade, så se till att använda den regelbundet.

Slutsats

Dessa Google Classroom-hack som presenteras i den här artikeln kan hjälpa till att effektivisera ditt arbetsflöde, öka din produktivitet och göra din onlineundervisning mer effektiv. Från att använda betygsfunktionen för att spara tid vid betygsättning till att använda ”Integrations”-funktionen för att ansluta till andra verktyg, det finns många sätt att få ut det mesta av Google Classroom. Så om du känner dig överväldigad och oorganiserad med din onlineundervisning, prova dessa hacks och se hur de kan förändra din undervisning.

Var inte rädd för att experimentera och hitta det som fungerar bäst för dig och dina elever. Det fina med Google Classroom är att det är en flexibel och anpassningsbar plattform, så att du kan skräddarsy den efter dina behov och preferenser. Och om du har några andra Google Classroom-hack som har fungerat för dig, uppmuntrar vi dig att dela dem i kommentarsfältet.