Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. Onderwijs
  3. Bekijk 10 ultieme Google Classroom-hacks die uw productiviteit zullen verhogen

 

Bekijk 10 ultieme Google Classroom-hacks die uw productiviteit zullen verhogen

  • 5 minuten lezen  •  10 januari 2023

 

Als docent weet u hoe moeilijk het kan zijn om georganiseerd en productief te blijven wanneer u online lesgeeft. Van het beheren van opdrachten en beoordelen tot het betrokken en gemotiveerd houden van studenten, er valt veel te jongleren. Als je je overweldigd en ongeorganiseerd voelt door je online lesgeven, is het misschien tijd om de beste Google Classroom-hacks te bekijken die je productiviteit zullen verhogen.

Google Classroom est un outil puissant qui peut vous aider à rationaliser votre flux de travail et à rendre votre enseignement en ligne plus efficace. Voici 10 hacks que vous devez connaître :

1. Gebruik de beoordelingsfunctie om tijd te besparen bij het beoordelen.

Een van de meest tijdrovende taken voor elke leraar is het nakijken van huiswerk. Gelukkig heeft Google Classroom een ​​ingebouwde beoordelingsfunctie die je veel tijd kan besparen. Met deze functie kun je snel en eenvoudig opdrachten beoordelen en feedback geven aan studenten.

Om het te gebruiken, klikt u gewoon op de opdracht die u wilt beoordelen en voert u vervolgens de score en opmerkingen in die u voor de student wilt achterlaten. Je kunt de beoordelingsfunctie ook gebruiken om beoordeelde opdrachten terug te geven aan studenten, zodat ze hun cijfers en feedback direct kunnen zien.

2. Gebruik de aankondigingsfunctie om effectief met studenten te communiceren.

Effectieve communicatie is de sleutel tot het succes van elke online cursus. Google Classroom heeft een aankondigingsfunctie waarmee je snel en gemakkelijk berichten naar je leerlingen kunt sturen. Je kunt deze functie gebruiken om nieuwe opdrachten aan te kondigen, bronnen te delen en studenten op de hoogte te houden van wat er in je cursus gebeurt.

Om een ​​advertentie aan te maken, klikt u gewoon op het tabblad “Advertenties” in het hoofdmenu en klikt u op “Advertentie maken”. Typ uw bericht, voeg eventuele bijlagen of links toe die u wilt opnemen en klik vervolgens op “Publiceren”. Uw aankondiging wordt naar al uw studenten gestuurd en zij ontvangen een melding.

Om het meeste uit de aankondigingsfunctie te halen, is het belangrijk om deze regelmatig te gebruiken en uw aankondigingen duidelijk en beknopt te maken. Je moet ook voorzichtig zijn met de toon die je gebruikt, omdat dit een grote impact kan hebben op hoe je studenten je boodschap waarnemen.

Zorg er ten slotte voor dat je studenten aanmoedigt om vragen te stellen of feedback te geven in het commentaargedeelte, omdat dit een gevoel van gemeenschap en betrokkenheid kan bevorderen.

3. Gebruik integratie met Google Drive om georganiseerd te blijven.

Google Classroom is geïntegreerd met Google Drive, waardoor het gemakkelijk is om uw cursusmateriaal op te slaan en te ordenen. Google Drive is een cloudopslagservice waarmee u bestanden kunt opslaan, delen en eraan kunt samenwerken. Met Google Drive kunt u elk type bestand uploaden, documenten en presentaties maken en bronnen delen met uw leerlingen.

Een van de voordelen van het gebruik van Google Drive met Google Classroom is dat u al uw cursusmateriaal op één plek kunt bewaren. Het kan je helpen georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat alles wat je nodig hebt voor je cursus gemakkelijk toegankelijk is. U kunt mappen maken voor verschillende eenheden of onderwerpen en u kunt bestanden, documenten en koppelingen aan elke map toevoegen. Dit kan het voor uw leerlingen gemakkelijker maken om te vinden wat ze nodig hebben, en het kan u ook helpen georganiseerd te blijven.

Om Google Drive met Google Classroom te gebruiken, klikt u eenvoudig op het tabblad “Schoolwerk” in het hoofdmenu en vervolgens op het tabblad “Google Drive”. Van daaruit kunt u een nieuwe map maken of een bestand uploaden. U kunt ook een bestand of map delen met uw leerlingen door op de knop “Delen” te klikken.

4. Gebruik de kalenderfunctie om op de hoogte te blijven van deadlines en evenementen.

De agendafunctie van Google Classroom is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van deadlines en evenementen. U kunt het gebruiken om virtuele vergaderingen te plannen, deadlines voor huiswerk in te stellen en evenementen voor uw leerlingen te creëren.

Om toegang te krijgen tot de kalender, klikt u op het tabblad “Agenda” in het hoofdmenu. Van daaruit kunt u een nieuw evenement maken door op “Evenement maken” te klikken en de details in te vullen.

5. Gebruik de mobiele app om onderweg verbonden te blijven.

Als je altijd onderweg bent, is de mobiele Google Classroom-app een must. Hiermee kunt u uw cursussen openen en beheren vanaf uw smartphone of tablet, zodat u verbonden en productief kunt blijven, waar u ook bent. Met de app kun je opdrachten bekijken, mededelingen plaatsen en opdrachten beoordelen, allemaal vanaf je mobiele apparaat.

6. Gebruik de functie “Vragen” om discussies te vergemakkelijken.

De functie Vragen van Google Classroom is een geweldige manier om discussies met uw leerlingen te vergemakkelijken. Je kunt het gebruiken om een ​​discussie over een bepaald onderwerp op gang te brengen, of je kunt studenten vragen laten stellen en beantwoorden. Dit kan helpen om kritisch denken te bevorderen en de betrokkenheid van studenten te stimuleren. Om toegang te krijgen tot de functie “Vragen”, klikt u op het tabblad “Schoolwerk” in het hoofdmenu en vervolgens op het tabblad “Vragen”.

7. Gebruik de pagina “Schoolwerk” om huiswerk en materialen te ordenen.

De Classwork-pagina van Google Classroom is een geweldige manier om opdrachten en materialen voor je klas te ordenen. Hiermee kunt u mappen maken voor verschillende eenheden of onderwerpen, en u kunt opdrachten, quizzen en bronnen aan elke map toevoegen. Het kan je studenten helpen georganiseerd te blijven en gemakkelijk toegang te krijgen tot alles wat ze nodig hebben voor je cursus.

Om de pagina “Schoolwerk” te gebruiken, klikt u op het tabblad “Schoolwerk” in het hoofdmenu. Hier zie je een lijst met alle opdrachten en materialen in je cursus. Om een ​​nieuwe map aan te maken, klikt u op de knop “Map toevoegen” en geeft u uw map een naam. U kunt dan opdrachten en materialen aan uw map toevoegen door op de knop “Toevoegen” te klikken en het type materiaal te selecteren dat u wilt toevoegen (zoals een opdracht of een quiz).

Een van de voordelen van het gebruik van de Schoolwerk-pagina is dat je hiermee structuur kunt aanbrengen in je cursus. Door uw huiswerk en materialen in mappen te ordenen, kunt u uw leerlingen helpen het grote geheel te zien en te begrijpen hoe alles in elkaar past. Dit kan vooral handig zijn voor online cursussen, waar het voor studenten moeilijker kan zijn om verbanden tussen verschillende onderwerpen te zien.

Naast het maken van mappen en het toevoegen van opdrachten en materialen, kunt u ook het uiterlijk van uw “Schoolwerk”-pagina aanpassen. U kunt bijvoorbeeld de kleur en het thema van uw pagina wijzigen of de volgorde van uw mappen en opdrachten wijzigen. Het kan u helpen bij het creëren van een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke cursus voor uw studenten.

8. Gebruik het tabblad “Mensen” om de toegang en rollen van studenten te beheren.

Op het tabblad Mensen in Google Classroom kun je de toegang van leerlingen en rollen binnen je klas beheren. Dit kan vooral handig zijn als u een grote klas geeft of meerdere secties van dezelfde cursus heeft. Met het tabblad “Mensen” kun je studenten uitnodigen om deel te nemen aan je cursus, studenten verwijderen die niet langer zijn ingeschreven en rollen toewijzen aan studenten (zoals docent, student of TA).

Om toegang te krijgen tot het tabblad “Mensen”, klikt u op het tabblad “Mensen” in het hoofdmenu. Vanaf hier kun je een lijst zien van alle studenten in je cursus. Om een ​​student uit te nodigen voor uw cursus, klikt u op de knop “Studenten uitnodigen” en voert u het e-mailadres van de student in. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​persoonlijk bericht naar de student te sturen.

Als u een cursist uit uw cursus wilt verwijderen, klikt u op de naam van de cursist en vervolgens op de knop “Verwijderen”. U kunt de rol van een leerling ook wijzigen door op de knop “Rol wijzigen” te klikken. U kunt bijvoorbeeld privileges toekennen aan een leerling-docent als deze u helpt de klas te leiden.

9. Gebruik de functie “Analytics” om de voortgang van studenten bij te houden.

Met de functie ‘Analytics’ van Google Classroom kunt u de voortgang van leerlingen volgen en gebieden voor verbetering identificeren. Je kunt zien hoe studenten het doen met huiswerk, quizzen en toetsen, en je kunt zien welke studenten mogelijk extra hulp nodig hebben. Dit kan u helpen uw onderwijs af te stemmen op de behoeften van uw studenten en ervoor te zorgen dat iedereen vooruitgang boekt.

10. Gebruik de functie “Integraties” om verbinding te maken met andere tools.

Met de functie ‘Integraties’ van Google Classroom kunt u verbinding maken met andere tools, zoals G Suite-apps. Dit kan u helpen uw lesgeven te verbeteren en uw les interactiever te maken. U kunt bijvoorbeeld de integratie met Google Forms gebruiken om enquêtes en quizzen te maken, of u kunt de integratie met Google Maps gebruiken om interactieve kaarten te maken.

Over het algemeen is de aankondigingsfunctie een krachtig hulpmiddel om uw studenten op de hoogte en betrokken te houden, dus zorg ervoor dat u deze regelmatig gebruikt.

Gevolgtrekking

Deze Google Classroom-hacks die in dit artikel worden beschreven, kunnen u helpen uw workflow te stroomlijnen, uw productiviteit te verhogen en uw online lesgeven efficiënter te maken. Van het gebruik van de beoordelingsfunctie om tijd te besparen bij het beoordelen tot het gebruik van de “Integraties”-functie om verbinding te maken met andere tools, er zijn tal van manieren om het meeste uit Google Classroom te halen. Dus als je je overweldigd en ongeorganiseerd voelt door je online lesgeven, probeer dan deze hacks en kijk hoe ze je lesgeven kunnen transformeren.

Wees niet bang om te experimenteren en ontdek wat het beste werkt voor jou en je leerlingen. Het mooie van Google Classroom is dat het een flexibel en aanpasbaar platform is, zodat u het kunt aanpassen aan uw behoeften en voorkeuren. En als u andere Google Classroom-hacks heeft die voor u hebben gewerkt, raden we u aan deze te delen in het opmerkingengedeelte.

Verwante artikelen