Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

 

Samenvatting tekst tool

 • 2 minuten lezen  •  28 april 2022

 

Ja, het is moeilijk om lange teksten snel te lezen en te begrijpen, vooral wanneer zij deel uitmaken van onderzoeksartikelen en geschiedkundige verhandelingen. Maar ze moeten hoe dan ook worden geïnterpreteerd. Waarom? Omdat je in staat moet zijn om het volgende te doen:

 • Betekenisvolle conclusies trekken uit gevorderde lectuur.
 • Heb een overzicht van de ideeën van de auteur om je argumenten te ontwikkelen.
 • Maak samenvattende teksten.
 • Verzamelen van belangrijke informatie uit diverse bronnen voor persoonlijk of beroepsmatig gebruik.
 • Analyseer en evalueer snel.

En dit is waar onze tekst samenvatter te hulp schiet!

Wat is een automatisch samenvattingshulpmiddel?

Een samenvattingshulpmiddel is een door algoritmen of kunstmatige intelligentie (AI) aangestuurd taalverwerkingshulpmiddel dat lange lappen tekst omzet in kleine verteerbare brokken. Het biedt u een tekstsamenvatting die in wezen een veel beknoptere versie van het oorspronkelijke document zal zijn, waarin alle hoofdpunten en de essentie van de tekst worden belicht. Wat hebt u liever: een lange tekst van 1500 woorden of een automatische samenvatting van 500 woorden, die alle essentiële informatie bevat? Het is niet moeilijk om de tweede optie te kiezen, is het? In dat geval zal het gebruik van een automatisch samenvattingsinstrument zeer nuttig zijn.

Hoe werkt een hulpmiddel voor tekstsamenvatting?

Samenvattingshulpmiddelen worden aangedreven door AI-algoritmen die vele factoren analyseren en interpreteren om een beknopte, duidelijke en coherente tekstsamenvatting te genereren.

Het eerste punt is de selectie van de belangrijke punten. Om dit te doen, controleert het de trefwoorden in uw tekst of document.
Alle belangrijke passages die essentieel zijn voor het begrip en door het programma noodzakelijk worden geacht, worden behouden bij het inkorten van de tekst tot een kortere versie.

Het tweede punt is de verwerping van informatie die in de oorspronkelijke tekst niet nuttig wordt geacht. Het programma kan dit doen door bepaalde voorbeelden, overbodige informatie, overgangszinnen, details en overbodige uitleg te schrappen.

Over het algemeen werkt een tekstsamenvatter door woorden aan te geven, te behouden, te schrappen en te vervangen.

Waarom is een automatisch samenvattingshulpmiddel noodzakelijk?

Automatische samenvattingshulpmiddelen zijn nu zeer nuttig in een tijdperk waarin meer lezen en meer leren een must zijn geworden. Daarom is er dringend behoefte aan automatische samenvattingen:

 • Studenten moeten op hun hogescholen en universiteiten bundels academische papers en lezingen doornemen, vooral wanneer zij in hun laatste jaren onderzoekspapers moeten schrijven.
 • Leerkrachten moeten verschillende bronnen en boeken doornemen om er nuttige informatie uit te halen die zij in hun lessen kunnen opnemen.
 • Redacteuren en schrijvers moeten het bewijs en de details van zaken die de krantenkoppen halen, ontcijferen door zich te verstoppen in de diepten van verslagen en documenten.
 • Boekenlezers hebben in deze snelle wereld geen tijd om een heel boek te lezen. Zij willen een snelle methode waarbij de hoofdpunten van het boek voor hen op een rijtje worden gezet, zodat zij naar het volgende kunnen gaan om tijd te besparen.
 • Professionals hebben weinig tijd en moeten veel informatie uit verschillende bronnen snel en efficiënt samenvatten.

Verwante artikelen