1. Hjælp
  2. Online værktøjer
  3. Hvordan udtrække tekst fra et online billede?

Hvordan udtrække tekst fra et online billede?

• 2 minutters læsning  •  12 december 2022

Du har sikkert allerede taget et billede af et dokument eller en tekst på en væg i løbet af dit studie- eller arbejdsliv eller endda i ferien. Men når det er tid til at indtaste teksten i computeren, indser du, at du er ret flov… fordi du skal skrive al denne tekst for at indtaste den i et digitalt dokument. Det er her, at OCR-teknologien kommer ind i billedet. Med denne tidsbesparende teknologi vil du ikke længere føle dig frustreret over at overføre fotograferet tekst til digital tekst.

Hvad er OCR-teknologi?

OCR, eller optisk tegngenkendelse, er et computersystem, der konverterer tekstbilleder til redigerbare computerfiler. Dette kan være nyttigt i en række forskellige situationer, f.eks. når papirdokumenter skal konverteres til digitale filer for at lette opbevaring, deling eller redigering. OCR kan også bruges til at udtrække tekst fra billeder, f.eks. i forbindelse med dokumentfotos eller skærmbilleder. Generelt kan OCR være nyttig i alle situationer, hvor det er nødvendigt at konvertere papirdokumenter til digitale filer for at gøre det nemmere at administrere og bruge dem.

Onlineocr.net : en gratis og effektiv løsning til at udtrække tekstdata fra dine billeder

En af de bedste løsninger, som vi kan anbefale, hvis du hurtigt skal udtrække tekst fra et billede, er Onlineocr.net. Selv om der findes en betalt version af dette online værktøj, er det stadig værd at tilføje til dine favoritter, da den gratis version tilbyder en række fordele, som ikke er ubetydelige.

Gratis service

Onlineocr.net er et online værktøj lige ved hånden. Uden forudgående registrering kan du bruge det gratis med 15 konverterede filer i timen. Det er ret interessant, hvis du ikke har råd til at bruge den betalte version. Men hvis du vil støtte dem ved at bruge deres tjenester, kan du deaktivere din reklameblokker. Dette vil hjælpe dem med at finansiere deres meget tilgængelige og i første omgang gratis service.

Kompatibilitet

Der kræves ingen forudsætninger for at bruge onlinetjenesten. Du behøver kun en browser og ingen installation. Ud over at være gratis er det også kompatibelt med mobiler (iPhone eller Android) eller pc’er (Windows/Linux/MacOS).

Sikre data

Du skal ikke bekymre dig om, at dine data bliver importeret til programmet. De slettes automatisk, når dine dokumenter er importeret. Hvis du vælger at bruge tjenesten som betalende bruger, har du mulighed for at gemme dine data i en måned.

Multi-sprog

I OCR-teknologien er den sproglige genkendelse af tekst et meget vigtigt element. Nogle OCR-programmer kan kun genkende nogle få sprog, primært de mest anvendte sprog som engelsk, fransk, spansk, italiensk og tysk. Onlineocr.net understøtter over 45 sprog. Dette øger dine chancer for ikke at have en sprogbegrænsning, hvis du har tekst, der skal udtrækkes fra et billede.

PDF-konvertering

PDF-dokumenter til behandling? OnlineOCR giver dig også en lille række funktioner, der er rettet mod konvertering af PDF-filer, f.eks. til Word, Excel, DOC eller billeder. Meget nyttig i en verden af kontorautomation og online filhåndtering.

Let og tilgængeligt

Onlineværktøjer bliver mere og mere populære, da de har mange fordele i forhold til traditionel software, der er installeret på en computer. OnlineOcr.net er nemmere at bruge og kræver ingen opdateringer, og det er denne enkelhed, der gør OnlineOcr.net tilgængelig selv for brugere, der ikke er computereksperter.