1. Bijstand
  2. Online hulpmiddelen
  3. Hoe tekst uit een online afbeelding halen?

Hoe tekst uit een online afbeelding halen?

• 2 minuten lezen  •  12 december 2022

Tijdens uw studenten- of beroepsleven, of zelfs tijdens uw vakantie, hebt u waarschijnlijk al eens een foto genomen van een document of een tekst die op een muur is geplaatst. Maar wanneer de tijd komt dat je deze tekst in je computer moet invoeren, besef je dat je je nogal geneert… omdat je al deze tekst moet schrijven om hem in een digitaal document in te voeren. Dit is waar de OCR-technologie van pas komt. Een echte tijdbesparende technologie, u zult zich niet langer gefrustreerd voelen bij het overzetten van gefotografeerde tekst naar digitale tekst.

Wat is OCR-technologie?

OCR, of optische tekenherkenning, is een computersysteem dat tekstbeelden omzet in bewerkbare computerbestanden. Dit kan nuttig zijn in verschillende situaties, bijvoorbeeld wanneer papieren documenten moeten worden omgezet in digitale bestanden om ze gemakkelijk op te slaan, te delen of te bewerken. OCR kan ook worden gebruikt om tekst uit afbeeldingen te extraheren, bijvoorbeeld bij documentfoto’s of schermafbeeldingen. In het algemeen kan OCR nuttig zijn in alle situaties waarin het nodig is papieren documenten om te zetten in digitale bestanden om het beheer en het gebruik ervan te vergemakkelijken.

Onlineocr.net: een gratis en efficiënte oplossing om tekstgegevens uit uw afbeeldingen te halen

Een van de beste oplossingen die we kunnen aanbevelen als u snel tekst uit een afbeelding moet halen, is het gebruik van Onlineocr.net. Hoewel er een betaalde versie van dit online hulpmiddel bestaat, is het toch de moeite waard om het aan uw favorieten toe te voegen, omdat de gratis versie een aantal niet te verwaarlozen voordelen biedt.

Gratis service

Onlineocr.net is een online tool binnen handbereik. Zonder voorafgaande registratie kunt u het gratis gebruiken met 15 geconverteerde bestanden per uur. Dit is heel interessant als je je de betaalde versie niet kunt veroorloven. Als u hen echter wilt steunen door hun diensten te gebruiken, kunt u uw advertentieblokkering uitschakelen. Dit zal hen helpen om hun zeer toegankelijke en aanvankelijk kosteloze dienst te financieren.

Compatibiliteit

Voor het gebruik van de online dienst zijn geen vereisten vereist. Alles wat je nodig hebt is een browser en geen installatie. Het is niet alleen gratis, maar ook compatibel met mobiele telefoons (iPhone of Android) of pc’s (Windows/Linux/MacOS).

Beveiligde gegevens

Geen zorgen over het importeren van uw gegevens in de applicatie. Ze worden automatisch verwijderd nadat uw documenten zijn geïmporteerd. Als u ervoor kiest om de dienst als betalende gebruiker te gebruiken, hebt u de mogelijkheid om uw gegevens een maand lang op te slaan.

Meertalig

In de OCR-technologie is de taalkundige herkenning van tekst een zeer belangrijk element. Sommige OCR-toepassingen herkennen slechts enkele talen, voornamelijk de meest gebruikte zoals Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits. Onlineocr.net ondersteunt meer dan 45 talen. Dit vergroot de kans dat u geen taalbeperking hebt als u tekst uit een afbeelding wilt halen.

PDF-conversie

PDF documenten te verwerken? OnlineOCR biedt u ook een kleine reeks functies gericht op het converteren van PDF’s, zoals naar Word, Excel, DOC of afbeelding. Zeer nuttig in de wereld van kantoorautomatisering en online dossierverwerking.

Gemakkelijk en toegankelijk

Online tools worden steeds populairder omdat ze veel voordelen bieden ten opzichte van traditionele software die op een computer wordt geïnstalleerd. Gemakkelijker te gebruiken, geen updates nodig, het is in deze eenvoud toegankelijk zelfs voor gebruikers die geen computer experts zijn dat OnlineOcr.net zijn dienst aanbiedt.