Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. Praktisch advies
  3. Van boek naar PDF, hoe doe je dat?

 

Van boek naar PDF, hoe doe je dat?

  • 3 minuten lezen  •  2 januari 2023

 

Er zijn verschillende manieren om van boek naar PDF te gaan. U kunt een scanner, een toepassing voor het scannen van documenten op uw telefoon of computer, een online dienst voor het scannen van documenten, een multifunctionele printer of een online fotokopieerdienst gebruiken. In dit artikel introduceren we elk van deze methoden in detail en leggen we uit hoe u ze kunt gebruiken om van uw boek een PDF-bestand te maken.

Een scanner gebruiken

De eerste manier om een papieren boek om te zetten in een PDF-bestand is het gebruik van een scanner. Een scanner is een apparaat dat documenten scant en opslaat als digitale bestanden. Om van uw boek een PDF te maken, scant u gewoon elke pagina van het boek en slaat u ze op als afzonderlijke bestanden.

Er zijn veel scanners op de markt met verschillende functies en voor verschillende behoeften. Sommige scanners zijn ontworpen om thuis te worden gebruikt, terwijl andere professioneler zijn en in bedrijven of organisaties kunnen worden gebruikt. Welk type scanner u ook kiest, u kunt uw documenten snel en nauwkeurig scannen.

Zodra u alle pagina’s van uw boek hebt gescand, kunt u PDF-bewerkingssoftware gebruiken om alle bestanden samen te voegen tot één PDF-document. Er zijn veel gratis programma’s waarmee u dit kunt doen, zoals Adobe Acrobat of Nitro PDF. Met deze programma’s kunt u ook uw bestanden bewerken, zoals tekst of afbeeldingen toevoegen, of uw document met een wachtwoord beveiligen.

Een toepassing voor het scannen van documenten gebruiken

Er zijn veel applicaties voor het scannen van documenten beschikbaar voor telefoons en computers. Met de meeste van deze toepassingen kunt u een foto van uw boek maken met uw camera en deze vervolgens omzetten in een PDF-bestand. Deze toepassingen zijn vaak gemakkelijk te gebruiken en kunnen een snelle en handige manier zijn om een boek te scannen.

Om een toepassing voor het scannen van documenten te gebruiken, moet u deze eerst downloaden naar uw telefoon of computer. Zodra u de toepassing hebt geopend, moet u een foto maken van elke pagina van uw boek. Met sommige toepassingen kunt u van elke pagina meerdere foto’s tegelijk maken, wat u tijd kan besparen. Zodra u alle pagina’s hebt gefotografeerd, voegt het programma ze automatisch samen tot een PDF-bestand.

Het is belangrijk om je foto’s goed in te lijsten, zodat je niet in de tekst of afbeeldingen in je boek snijdt. Als u een toepassing voor het scannen van documenten gebruikt, moet u ook de kwaliteit van de scan controleren voordat u het PDF-bestand opslaat. Als de kwaliteit slecht is, moet u sommige pagina’s opnieuw scannen of een andere scanmethode gebruiken.

Een online dienst voor het scannen van documenten gebruiken

Online documentscandiensten zijn een andere optie om van boeken naar PDF over te schakelen. Met deze diensten kunt u uw documenten uploaden naar hun website, waar ze automatisch worden omgezet in een PDF-bestand. Deze methode is vaak sneller en nauwkeuriger dan het gebruik van een toepassing voor het scannen van documenten, omdat professionele scandiensten beschikken over scanners van hoge kwaliteit en geavanceerde software voor tekstherkenning gebruiken.

Om een online documentscandienst te gebruiken, moet u eerst naar hun website gaan en de instructies volgen om uw documenten te uploaden. De meeste diensten zullen u vragen elke pagina van uw boek afzonderlijk te downloaden, maar bij sommige kunt u meerdere pagina’s tegelijk downloaden. Zodra u alle pagina’s van uw boek hebt geüpload, zet de dienst ze automatisch om in een PDF-bestand.

Het is belangrijk dat u de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van elke online dienst voor het scannen van documenten controleert voordat u uw documenten uploadt. Sommige diensten kunnen uw documenten gebruiken voor commerciële doeleinden of ze delen met derden, dus het is belangrijk dat u er zeker van bent dat u akkoord gaat met deze voorwaarden voordat u de dienst gebruikt.

Een multifunctionele printer gebruiken

Een multifunctionele printer kan ook worden gebruikt om een boek te scannen en om te zetten in een PDF-bestand. De meeste moderne multifunctionele printers hebben een ingebouwde scanfunctie waarmee u rechtstreeks naar uw computer of telefoon kunt scannen. Deze methode is vaak snel en handig, vooral als u thuis al een multifunctionele printer hebt.

Om een multifunctionele printer te gebruiken om een boek te scannen, moet u er eerst voor zorgen dat uw printer op uw computer of telefoon is aangesloten. Volg vervolgens de instructies van uw printer om de scanfunctie te starten. De meeste multifunctionele printers zullen u vragen het type document te selecteren dat u wilt scannen (bijv. “boek”) en het uitvoerformaat (bijv. “PDF”).

Zodra u bent begonnen met scannen, volgt u de instructies van uw printer om elke pagina van uw boek te scannen. Met sommige multifunctionele printers kunt u meerdere pagina’s tegelijk scannen, wat u tijd kan besparen. Zodra u alle pagina’s van uw boek hebt gescand, zal uw printer de afbeeldingen automatisch samenvoegen tot een PDF-bestand. U zou dit bestand dan moeten kunnen opslaan op uw computer of telefoon.

Een online kopieerservice gebruiken

Online fotokopieerdiensten zijn een andere optie om van boeken naar PDF over te schakelen. Met deze diensten kunt u uw boek professioneel laten fotokopiëren en de gescande kopieën als PDF-bestand ontvangen. Deze methode is misschien duurder dan de andere opties, maar kan een praktische oplossing zijn als u geen toegang hebt tot een scanner of een multifunctionele printer.

Om een online fotokopieerservice te gebruiken, moet u eerst naar hun website gaan en de instructies voor het verzenden van uw boek volgen. De meeste online fotokopieerdiensten zullen u vragen een online formulier in te vullen om aan te geven hoeveel kopieën u wenst en welk type papier u verkiest. U moet ook de servicekosten online betalen.

Zodra u uw boek hebt ingediend en de servicekosten hebt betaald, zal de dienst uw boek fotokopiëren en u de gescande kopieën als PDF-bestand toesturen. U zou uw PDF-bestand per e-mail moeten ontvangen of moeten downloaden van hun website. Het is belangrijk dat u de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van elke online fotokopieerservice controleert voordat u hen uw boek stuurt, om er zeker van te zijn dat u zich goed voelt bij hun voorwaarden.

Zoeken op platforms die gespecialiseerd zijn in de digitalisering van boeken

Voordat u het bovenstaande doet, kunt u ook op internet zoeken of uw boek al is gedigitaliseerd en beschikbaar is om te downloaden. Er zijn online platforms waar u reeds gedigitaliseerde boeken of documenten kunt downloaden. Er zijn er veel, maar hier is een korte lijst van enkele platforms waar u populaire boeken kunt vinden.

  1. Project Gutenberg(https://www.gutenberg.org/): deze site biedt duizenden gratis gedigitaliseerde boeken, voornamelijk literaire klassiekers.
  2. Internet Archive(https://archive.org/details/texts): deze site biedt een grote collectie gedigitaliseerde boeken en andere online documenten en media.
  3. Free-eBooks(https://www.free-ebooks.net/): Deze site biedt een ruime keuze aan gratis gedigitaliseerde boeken in verschillende categorieën, alsmede e-boeken die te koop zijn.
  4. eBookDB(https://ebookdb.org/): Deze site biedt een grote verscheidenheid aan gratis gedigitaliseerde boeken in vele categorieën, alsmede recensies en beoordelingen van lezers.
  5. Open Library(https://openlibrary.org/): deze site streeft naar een online bibliotheek die voor iedereen toegankelijk is, met miljoenen gedigitaliseerde boeken die gratis kunnen worden gedownload.

Verwante artikelen