Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. Onderwijs
  3. Hoe gebruik je Nearpod in je virtuele of face-to-face klaslokaal?

 

Hoe gebruik je Nearpod in je virtuele of face-to-face klaslokaal?

  • 5 minuten lezen  •  10 januari 2023

 

Omdat virtueel lesgeven steeds populairder wordt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u de beste tools gebruikt om uw klaservaring zo succesvol en plezierig mogelijk te maken. Nearpod is een toonaangevende tool voor virtuele lessen die de manier heeft veranderd waarop docenten inhoud kunnen streamen in een virtuele omgeving . ik

In deze blogpost ontdekken we 7 geweldige Nearpod-hacks waarmee je je virtuele klaslokaal kunt verbeteren. Maar laten we eerst eens kijken wat Nearpod is, de voordelen ervan en hoe het te gebruiken.

Wat is Nearpod?

Nearpod is een bekroond interactief klaslokaalplatform dat meeslepende leerervaringen biedt om studenten te betrekken en te inspireren. Het combineert interactieve dia’s, inhoud van toonaangevende uitgevers en een reeks samenwerkingstools waarmee docenten meeslepende onderwijservaringen kunnen creëren die de betrokkenheid en samenwerking van leerlingen bevorderen.

Met Nearpod kunnen docenten de voortgang van studenten volgen, rapporten maken en toegang krijgen tot realtime gegevens die helpen bij het onderwijzen van hun lessen. Nearpod is beschikbaar op iOS, Android, webbrowsers, Chromebooks en Windows-apparaten.

Soorten inhoud die beschikbaar zijn op Nearpod

Met Nearpod hebben docenten toegang tot een breed scala aan inhoudstypen, waaronder interactieve dia’s, peilingen, quizzen, virtuele excursies en meer. Nearpod biedt ook de mogelijkheid om in realtime reacties van studenten te verzamelen, de betrokkenheid van studenten te monitoren en te evalueren en feedback te geven.

Leraren kunnen Nearpod gebruiken om lessen te maken over onderwerpen als wetenschap, wiskunde, sociale studies, taalkunsten en zelfs muziek en kunst. Met Nearpod kunnen docenten eenvoudig boeiende en interactieve lessen maken die leerlingen helpen belangrijke feiten en vaardigheden te leren en te behouden.

Voordelen van het gebruik van Nearpod

Met Nearpod hebben docenten de mogelijkheid om hun digitale lessen aan te passen en hebben ze toegang tot een bibliotheek met boeiende, kant-en-klare activiteiten en sjablonen. Het platform geeft docenten ook toegang tot real-time prestatiegegevens van studenten en inzichten in het begrip van studenten.

Met Nearpod kunnen docenten zinvolle leerervaringen voor hun leerlingen creëren door gebruik te maken van de kracht van technologie. Het gebruik van Nearpod heeft veel voordelen, waaronder:

1. Maak op afstand contact met leerlingen:Nearpod biedt de tools voor interactie en contact met leerlingen binnen en buiten het fysieke klaslokaal.

2. Verbeter het leren met interactieve activiteiten:De activiteiten en functies van Nearpod maken het voor docenten gemakkelijk om boeiende en interactieve lessen te maken.

3. Toegang tot en analyse van leerlinggegevens in realtime:Met Nearpod kunnen docenten de prestatiegegevens van leerlingen in realtime openen en analyseren en inzicht krijgen in het begrip van leerlingen.

4. Tijdsbesparing:Nearpod elimineert de noodzaak voor docenten om vanaf nul digitale lessen te maken, waardoor ze kostbare tijd en energie besparen.

Manieren om Nearpod in verschillende klasomgevingen te gebruiken

Nearpod kan in verschillende klaslokalen worden gebruikt en is vooral handig voor virtueel leren. Hier zijn vijf manieren om Nearpod in verschillende klascontexten te gebruiken:

1. Live lessen:Nearpod kan worden gebruikt om live lessen te geven aan studenten in elk klaslokaal. Docenten kunnen hun leerlingen betrekken met interactieve dia’s, quizzen en activiteiten.

2. Opdrachten: Docenten kunnen Nearpod-lessen toewijzen als opdrachten of zelfstandige studieactiviteiten. Leerlingen hebben toegang tot Nearpod op elk apparaat met een internetverbinding, waardoor het gemakkelijk is om thuis taken uit te voeren.

3. Virtueel leren:Nearpod is een ideale tool voor virtueel leren, aangezien docenten in realtime interactieve lessen kunnen geven zonder zich zorgen te hoeven maken over technologische problemen.

4. Omgedraaide klassen: Nearpod kan worden gebruikt om omgedraaide klassen te maken. Docenten kunnen lessen toewijzen vóór de les, zodat ze meer tijd met hun leerlingen kunnen doorbrengen om vragen te beantwoorden en persoonlijke feedback te geven.

5. Beoordeling: Met Nearpod kunnen docenten beoordelingen en quizzen maken om het begrip en de betrokkenheid van leerlingen te meten. Ze kunnen ook de prestaties van hun leerlingen in realtime volgen, zodat ze dit kunnen

Aan de slag met Nearpod

Het platform stelt leraren in staat om live lessen te geven, werk van leerlingen toe te wijzen en te beoordelen, en de voortgang van leerlingen bij te houden. Om aan de slag te gaan met Nearpod, moet je eerst een account aanmaken. Dit kan via een gratis proefperiode of door een jaarabonnement aan te schaffen.

Nadat u uw account heeft aangemaakt en bent ingelogd, kunt u beginnen met het toevoegen van inhoud aan uw bibliotheek en aangepaste lessen maken. U kunt ook samenwerken met andere docenten om bronnen te delen en samen te werken aan projecten. Als je klaar bent met het maken van je les, kun je je leerlingen uitnodigen om mee te doen en te beginnen met lesgeven!

Nearpod integreren met andere tools

Met Nearpod kunt u eenvoudig integreren met andere tools die u mogelijk al gebruikt. Dit geeft u de mogelijkheid om te profiteren van de functies van Nearpod, terwijl u nog steeds de tools en services kunt gebruiken die u al kent en waar u van houdt. U kunt Nearpod integreren met een groot aantal andere tools en services, waaronder Google Classroom, Canvas, Seesaw, Zoom en meer.

Je kunt ook andere populaire tools integreren, zoals Dropbox, Microsoft Teams en zelfs YouTube. Met de integratiemogelijkheden van Nearpod kunt u uw leeromgeving aanpassen aan uw behoeften en het meeste uit uw digitale tools halen.

7 ongelooflijke Nearpod-hacks om uw klaslokaal te verbeteren

Van het maken van interactieve lessen tot het vereenvoudigen van cijfers, Nearpod biedt een verscheidenheid aan functies die u kunnen helpen uw virtuele onderwijservaring effectiever en boeiender te maken. Laten we er dus eens induiken en ontdekken hoe deze hacks uw virtuele klaslokaal naar een hoger niveau kunnen tillen!

1. De whiteboardfunctie gebruiken

De whiteboardfunctie op Nearpod is een geweldige manier om uw leerlingen betrokken te houden en hen de kans te geven samen te werken. U kunt het whiteboard gebruiken om virtuele spreadsheets te maken, dia’s te delen en meer. Met deze functie kunnen leerlingen tekenen, typen en aantekeningen maken op een gedeelde digitale ruimte.

U kunt het whiteboard ook gebruiken als samenwerkingsruimte voor studenten om samen te werken aan projecten en te brainstormen over ideeën. Het whiteboard is een effectieve manier om uw leerlingen met elkaar te laten communiceren en hun stem te laten horen.

2. De timerfunctie gebruiken

De timerfunctie op Nearpod is een fantastische manier om de lestijd te maximaliseren en studenten op het goede spoor te houden. Hiermee kun je een timer instellen voor elke activiteit, zodat leerlingen weten wanneer ze klaar moeten zijn en naar de volgende taak moeten gaan. Deze functie is vooral handig voor groepsactiviteiten, omdat het samenwerking aanmoedigt en iedereen op dezelfde pagina houdt.

Bovendien kan het worden gebruikt om te voorkomen dat studenten te ver vooruit of achterop raken. Het gebruik van de timerfunctie is een geweldige manier om een ​​productief en georganiseerd virtueel klaslokaal te garanderen.

3. De polls-functie verkennen

De polling-functie in Nearpod is een geweldige manier om studenten te betrekken bij en te betrekken bij uw virtuele klaslokaal. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het een waardevolle manier zijn om het begrip van studenten te beoordelen, gegevens te verzamelen en beter te begrijpen hoe uw studenten zich voelen. Hier zijn drie tips om uw enquêtespel naar een hoger niveau te tillen:

1. Stel uitdagende vragen:In plaats van je leerlingen eenvoudige ja-vragen te stellen of ‘nee’, maak complexere vragen die hen dwingen om dieper na te denken.

2. Maak polls met meerkeuze-opties: laat uw leerlingen kiezen uit meerdere opties in plaats van slechts twee keuzes te geven. Dit geeft hen meer vrijheid om hun mening te uiten.

3. Voeg een commentaarveld toe: Geef leerlingen de mogelijkheid om een ​​commentaar op hun antwoord te schrijven om meer context te geven. Zo kun je beter begrijpen wat je leerlingen echt denken.

4. Profiteer van de functie voor open vragen

Met deze functie kun je je leerlingen vragen stellen en direct feedback krijgen. Het is een geweldige manier om het begrip te controleren en uw studenten te betrekken.

U kunt deze functie gebruiken om peilingen, enquêtes en andere soorten open vragen te maken. Je kunt ook het type antwoord aanpassen dat je leerlingen kunnen geven, zoals meerkeuze, kort antwoord of vrije vorm.

Met Nearpod kunt u uw leerlingen in de klas betrekken en betrekken en real-time feedback krijgen over hun begrip van het materiaal.

5. Deel eenvoudig documenten met de functie voor het delen van bestanden

De functie voor het delen van bestanden op Nearpod is een geweldige manier om eenvoudig documenten met uw klas te delen. Het enige dat u hoeft te doen, is het bestand uploaden, kiezen met wie u het wilt delen en zij hebben toegang tot het bestand.

Het is geweldig voor het delen van werkbladen, artikelen, instructievideo’s of ander materiaal dat u in uw virtuele klaslokaal wilt gebruiken. Het is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat alle studenten toegang hebben tot de materialen die je gebruikt, zelfs als ze geen internetverbinding of apparaat hebben.

Met de functie voor het delen van bestanden kunt u eenvoudig al het materiaal delen dat u nodig hebt om uw virtuele klaslokaal soepel te laten werken.

6. Integratie van collaboratieve bestuursfunctie

Met deze functie kun je taken maken en toewijzen aan verschillende groepen studenten, hun voortgang volgen en feedback geven.

Om deze functie te gebruiken, klikt u gewoon op de optie “collaborative board” in uw Nearpod-dashboard. Van daaruit kun je verschillende borden maken en taken toewijzen aan specifieke groepen studenten. Vervolgens kunnen de leerlingen samenwerken om de opdrachten uit te voeren. Met deze functie kun je de voortgang van studenten volgen en indien nodig feedback geven.

Met de collaboratieve whiteboardfunctie kunt u uw leerlingen helpen hun probleemoplossende en samenwerkingsvaardigheden te ontwikkelen.

7. Neem uw presentaties op met de videofunctie

Het is een geweldige manier voor studenten om terug te gaan en uw presentatie na de les te bekijken, of voor degenen die de presentatie misschien hebben gemist. Met de opnamefunctie kunt u uw hele presentatie vastleggen, inclusief audio en video, zodat u niets hoeft te missen.

Je kunt de opnames ook delen met studenten die er niet bij konden zijn of ze gebruiken als studiemateriaal. Deze functie is gemakkelijk te gebruiken en maakt het gemakkelijk om bij te houden wat je hebt geleerd in je virtuele klaslokaal.

Kortom, deze 7 Nearpod-hacks in deze blogpost zullen je zeker helpen bij het creëren van een boeiende virtuele klasomgeving. Met deze hacks kun je je lessen personaliseren en ze interactiever en leuker maken voor je leerlingen.

Met Nearpod kun je de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om een ​​effectieve virtuele klassikale instructeur te worden. Gebruik dus gerust de tips en trucs die in deze blogpost worden gedeeld en til je virtuele klaslokaal naar een hoger niveau!

Verwante artikelen