Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. Online hulpmiddelen
  3. Een revolutie in de manier waarop video’s worden gemaakt: de kracht van AI

 

Een revolutie in de manier waarop video’s worden gemaakt: de kracht van AI

  • 5 minuten lezen  •  8 mei 2023

 

Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, neemt ook de manier waarop we inhoud maken en consumeren toe. Een gebied dat de afgelopen jaren een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, is videomarketing. Met de opkomst van sociale media en de vraag naar boeiende visuele inhoud, wenden merken en bedrijven zich tot video om contact te maken met hun publiek. Het maken van video’s kan echter een tijdrovend en duur proces zijn, vooral voor mensen zonder ervaring met videobewerking. Dat is waar Lumen5 om de hoek komt kijken.

Maar Lumen5 is niet alleen een hulpmiddel voor particulieren of kleine bedrijven. De automatiseringsmogelijkheden maken het een krachtige oplossing voor merken die video’s op schaal moeten maken. Volgens een recent onderzoek gebruikt 85% van de bedrijven video nu als marketingtool en 92% van de marketeers die video gebruiken, zegt dat het een belangrijk onderdeel is van hun marketingstrategie. Met Lumen5 kunnen deze bedrijven snel en efficiënt boeiende video’s maken, waardoor tijd en middelen vrijkomen voor andere belangrijke taken.

In deze blogpost zullen we nader bekijken hoe Lumen5 een revolutie teweeg heeft gebracht in de wereld van videocreatie en hoe u het kunt gebruiken om uw marketingstrategie te verbeteren. Aan de slag!

Maak kennis met Lumen5 Video Creator

Video-inhoud groeit in populariteit, wat aangeeft dat het een essentieel hulpmiddel wordt voor bedrijven om op te vallen en hun betrokkenheid op sociale media te vergroten. Helaas is het maken van video-inhoud een ingewikkeld proces dat veel tijd en moeite kost. Hierdoor missen veel organisaties het potentieel om een breder publiek te bereiken.

Lumen5 biedt de oplossing. Het is een innovatief platform voor het maken van video’s dat kunstmatige intelligentie gebruikt om tekst om te zetten in video-inhoud. Het is een cloudgebaseerde oplossing die is ontworpen voor bedrijven die video willen gebruiken om hun merk te versterken of hun producten of diensten te promoten.

Met Lumen5 kunnen gebruikers een link naar elke blogpost of nieuwsartikel invoeren en maakt het platform automatisch een video op basis van de inhoud. Dit maakt het eenvoudig voor bedrijfseigenaren en marketingteams om snel impactvolle video’s te maken.

Bovendien biedt het platform krachtige automatiseringsmogelijkheden zoals batchverwerking en op sjablonen gebaseerde bewerking om video’s van tevoren te maken en de levering ervan te plannen. Al deze functies maken het gemakkelijker dan ooit om professionele video’s te maken die zich onderscheiden van de massa en een blijvende indruk maken op kijkers.

Hoe werkt Lumen5?

Lumen5 maakt gebruik van AI-technologie om op tekst gebaseerde inhoud om te zetten in video’s van hoge kwaliteit. Om aan de slag te gaan, hoeft u alleen maar het platform te koppelen aan een blogpost, artikel of andere digitale inhoud. Lumen5 analyseert vervolgens de content en zet deze om in een professionele video met visuals en muziek.

Dit maakt het gemakkelijk om snel en efficiënt video’s te produceren. Het platform is ook toegankelijk in de cloud, wat betekent dat u uw video binnen enkele minuten kunt maken en publiceren zonder dat u applicaties hoeft te downloaden.

Wie profiteert van Lumen5?

Lumen5 is speciaal ontworpen voor bedrijven die hun bereik willen vergroten en in contact willen komen met potentiële klanten met behulp van video-inhoud. Het platform is ook geschikt voor iedereen die video’s van hoge kwaliteit wil maken – van marketingbureaus tot kleine bedrijven en particulieren.

Voordelen van het gebruik van Lumen5

Met Lumen5 krijgt u krachtige AI-gestuurde videocreatietechnologie en een groot aantal krachtige functies.

AI-aangedreven videomaker

Het belangrijkste voordeel van Lumen5 is de mogelijkheid om eenvoudig snel en efficiënt video’s te maken. Aangedreven door hun AI-gebaseerde technologie, kan Lumen5 elk artikel of bericht binnen enkele minuten omzetten in een video van professionele kwaliteit. Dit elimineert de noodzaak van tijdrovende en moeilijke videobewerking. Het enige dat u hoeft te doen, is uw inhoud invoeren en de AI de rest laten doen.

Eenvoudig te gebruiken

Lumen5 maakt het maken van video’s eenvoudiger dan ooit. Ze vereisen geen eerdere ervaring met videobewerking, omdat ze het proces ongelooflijk intuïtief hebben gemaakt. Het enige dat u hoeft te doen, is een sjabloon kiezen, uw inhoud invoegen en vervolgens uw video aanpassen. Lumen5’s eenvoudige gebruikersinterface, iedereen kan in een mum van tijd up and running zijn.

Automatiserings- en schaalbaarheidsopties

Een ander geweldig kenmerk van Lumen5 is dat het krachtige automatiseringsopties biedt voor bedrijven die video’s op schaal willen maken. Met Lumen5 kunt u snel video’s in batches maken en deze beheren vanuit één gecentraliseerd dashboard. Dit is niet alleen geweldig voor bedrijven, maar het stelt gebruikers ook in staat om de tijd die ze besteden aan het maken van video’s te verminderen en het meeste uit hun bronnen te halen.

Soorten video’s die u kunt maken met Lumen5

Lumen5 biedt een scala aan opties voor het creëren van boeiende inhoud. In deze sectie bespreken we de verschillende soorten video’s die je met Lumen5 kunt maken.

1. Social Media Advertenties

Advertenties op sociale media zijn korte video’s die zijn ontworpen om de aandacht te trekken en potentiële klanten aan te moedigen actie te ondernemen. Lumen5 biedt een reeks sjablonen en tools die het gemakkelijk maken om boeiende video’s te ontwerpen voor sociale mediaplatforms zoals Instagram, Facebook en YouTube. Met zijn AI-aangedreven videomaker kunnen gebruikers snel professioneel ogende video’s genereren met minimale inspanning.

2. Promovideo’s

Promotievideo’s zijn een geweldige manier om reclame te maken voor uw product of dienst en nieuwe klanten aan te trekken. De geautomatiseerde tools van Lumen5 stellen gebruikers in staat om snel promotievideo’s te maken die zijn geoptimaliseerd voor verschillende sociale mediaplatforms. Met de AI-aangedreven videomaker kunnen gebruikers ook unieke visuals en voice-overs opnemen om de kwaliteit van hun video’s verder te verbeteren.

3. Korte instructievideo’s

Instructievideo’s zijn geweldig om kijkers nuttige informatie te bieden. Met Lumen5 kunnen gebruikers snel professioneel ogende instructievideo’s maken die kunnen worden gebruikt om de mogelijkheden van hun producten of diensten te demonstreren. De automatiseringsfuncties van het platform stellen gebruikers ook in staat om snel video’s op schaal te produceren.

4. Samenvattingsvideo’s

Samenvattingsvideo’s zijn geweldig om onderwerpen snel op een vermakelijke manier samen te vatten. De visuele bibliotheek van Lumen5 biedt een scala aan opties voor het ontwerpen van boeiende samenvattingsvideo’s met afbeeldingen, video’s en tekst. De AI-aangedreven videomaker van het platform kan gebruikers ook helpen snel samenvattende video’s te maken met minimale inspanning.

Best practices voor het maken van geweldige video’s met Lumen5

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de video’s voldoen aan bepaalde praktische tips om de effectiviteit van je video’s te vergroten.

Hier zijn enkele van de best practices die u in gedachten moet houden bij het maken van video’s met Lumen5:

Professionele uitstraling

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je video er zo professioneel mogelijk uitziet. Dit betekent ervoor zorgen dat de afbeeldingen, het ontwerp en de tekst er allemaal netjes en georganiseerd uitzien met een consistente branding. De video moet ook een call-to-action bevatten en het logo van het bedrijf bevatten.

In overeenstemming met merkesthetiek

Je video moet in lijn zijn met de algemene stijl, het thema en de branding van je bedrijf. Door kleuren en lettertypen te gebruiken die aan je merk zijn gekoppeld, kunnen kijkers gemakkelijker verbinding maken met de video.

Houd het kort

Het is belangrijk om de video zo kort en bondig mogelijk te houden. De meeste kijkers hebben niet veel tijd over en zullen geen lange video’s bekijken. Streef indien mogelijk naar 1 minuut of minder lengte.

Focus op kwaliteit boven kwantiteit

Bij het maken van video-inhoud is het belangrijk om te focussen op kwaliteit boven kwantiteit. Zorg ervoor dat elke video goed is gemaakt en een duidelijke boodschap overbrengt. Video’s van lage kwaliteit die er amateuristisch of slordig uitzien, kunnen uw merkimago schaden en meer kwaad dan goed doen.

Geef prioriteit aan opvallende visuals

Het gebruik van visuals is essentieel voor het maken van boeiende video-inhoud. Of het nu gaat om foto’s, video’s, GIF’s of illustraties, zorg ervoor dat je visuals gebruikt die de aandacht van je publiek trekken. Kies visuals die aansluiten bij de boodschap van je video en let goed op factoren als belichting, kleur en compositie.

Call-to-actions opnemen

Het toevoegen van een call-to-action aan het einde van je video kan helpen om meer betrokkenheid te genereren. Het kan zo eenvoudig zijn als kijkers naar een bepaalde pagina op uw website leiden of hen informeren over een speciale aanbieding. Gebruik call-to-action die krachtig en relevant zijn voor je doelgroep.

Lumen5 Prijzen

Basisch: Het basisplan kost $ 19 USD per maand wanneer het jaarlijks wordt gefactureerd. Dit plan is geschikt voor diegenen die eenvoudige, merkloze video’s moeten maken. Met dit abonnement krijgen gebruikers toegang tot 480p-videoresolutie, 10 videodownloads per maand en toegang tot de Lumen5-muziekbibliotheek.

Starter: Het startersplan kost $ 59 USD per maand wanneer het jaarlijks wordt gefactureerd, wat een korting van 25% is in vergelijking met de maandelijkse prijzen. Dit plan is ideaal voor individuele makers van inhoud die regelmatig video’s moeten maken. Met het Starter-abonnement krijgen gebruikers toegang tot 720p-videoresolutie, 25 videodownloads per maand, toegang tot de Lumen5-muziekbibliotheek, de mogelijkheid om Lumen5-watermerk te verwijderen en e-mailondersteuning.

Beroeps: Het Professional-abonnement kost $ 149 USD per maand wanneer het jaarlijks wordt gefactureerd, wat een korting van 25% is in vergelijking met de maandelijkse prijzen. Dit plan is geschikt voor professionele videovertellers die video’s van hoge kwaliteit met geavanceerde functies moeten maken. Met het Professional-abonnement krijgen gebruikers toegang tot 1080p-videoresolutie, onbeperkte videodownloads, toegang tot de Lumen5-muziekbibliotheek, de mogelijkheid om Lumen5-watermerk te verwijderen, aangepaste lettertypen en kleuren, de mogelijkheid om aangepaste lettertypen te uploaden, prioriteitsondersteuning voor e-mail en accountbeheer.

Onderneming: Het Enterprise-abonnement is ontworpen voor videomarketingteams en biedt aangepaste prijzen op basis van de behoeften van de gebruiker. Dit plan bevat alle functies van het Professional-abonnement, evenals aangepaste branding, tools voor teamsamenwerking, telefonische ondersteuning met prioriteit en een speciale accountmanager.

Samenvatting

Lumen5 heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop video’s worden gemaakt , waardoor het voor bedrijven gemakkelijker dan ooit is om boeiende video-inhoud te maken. Dit veelzijdige platform biedt een reeks functies, waaronder een AI-aangedreven videomaker, automatiseringsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijke interface.

Het biedt gebruikers ook de mogelijkheid om verschillende soorten video’s te maken, zoals advertenties op sociale media, promovideo’s, korte instructievideo’s en samenvattingsvideo’s.

Daarnaast helpt Lumen5 gebruikers bij het maken van effectieve video-inhoud door zich te concentreren op hoogwaardige beelden en call-to-actions.

Ten slotte moeten gebruikers best practices volgen voor het optimaliseren van hun video’s voor maximale betrokkenheid, zoals focussen op kwaliteit boven kwantiteit en prioriteit geven aan opvallende beelden. Met Lumen5 is het maken van videocontent nog nooit zo eenvoudig geweest , waardoor bedrijven zich kunnen onderscheiden van de concurrentie en een nieuw publiek kunnen bereiken.

Verwante artikelen