Up

Vänligen öppna sidan i din webbläsare för att använda den här funktionen.

Close

  1. Bistånd
  2. Utbildning
  3. Hur använder man Edpuzzle för att skapa interaktiva lektioner?

 

Hur använder man Edpuzzle för att skapa interaktiva lektioner?

  • 5 minuter läsning  •  10 januari 2023

 

Edpuzzle är en interaktiv plattform och ett onlineinlärningsverktyg som revolutionerar sättet för utbildning tillhandahålls. Genom att göra det möjligt för lärare att snabbt skapa och dela interaktiva och engagerande lektioner och aktiviteter, hjälper EDpuzzle att påskynda den digitala omvandlingen av utbildningssektorn.

Dessutom tillåter Edpuzzle lärare att enkelt spåra elevernas framsteg och analysera data, vilket gör det lättare att identifiera förbättringsområden och anpassa undervisningen för att möta elevernas behov.

I det här blogginlägget kommer vi att utforska funktionerna och fördelarna med Edpuzzle och diskutera hur man använder det för att skapa engagerande och framgångsrika lektioner. Men först, hur fungerar Edpuzzle?

Hur Edpuzzle fungerar

Edpuzzle är en onlineplattform som låter lärare skapa och anpassa interaktiva videolektioner. Det är ett bra sätt att engagera dina elever och hjälpa dem att lära sig.

Att använda Edpuzzle är enkelt: först måste lärare söka efter utbildningsvideor på YouTube, Vimeo, Khan Academy, etc., och sedan anpassa dem med inbäddade frågor, ljudberättelse och andra medieelement. De kan också lägga till sina egna videor.

När de är klara kan lärare tilldela videolektionen till sina elever som kan titta på videon och svara på frågor. Lärare kan övervaka elevernas framsteg och se hur deras elever reagerar på videon.

Fördelar med att använda Edpuzzle

Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda Edpuzzle:

1. Engagemang: Edpuzzle hjälper eleverna att engagera sig och hålla dem fokuserade på materialet. Det låter lärare pausa videor och lägga till frågor för att bedöma elevernas förståelse.

2. Analytics:Edpuzzle förser lärare med statistik och data som hjälper till att mäta elevernas framsteg.

3. Automation:Edpuzzle automatiserar bedömningar och betyg, vilket gör det lättare för lärare att övervaka elevernas prestationer.

4. Integration:Edpuzzle integreras enkelt med andra verktyg, som Google Classroom och Schoology, för att ge en sömlös inlärningsupplevelse.

Hur man kommer igång med Edpuzzle

Det är enkelt att komma igång med Edpuzzle! Skapa först ett konto på Edpuzzle-webbplatsen.

Hitta sedan videor som du kan använda som grund för ditt Edpussel. När du har hittat en video kan du redigera den med olika verktyg, som att lägga till frågor, frågesporter och röstkommentarer.

Slutligen kan du dela ditt Edpussel med dina elever eller använda det som ett sätt att bedöma elevernas förståelse. Edpuzzle låter dig också spåra dina elevers framsteg och se deras resultat.

8 Edpuzzle-hack för att förvandla din undervisning

I det här avsnittet kommer vi att diskutera några av de bästa Edpuzzle-hackarna för att hjälpa lärare att få ut det mesta av denna fantastiska plattform.

1. Använd ljudberättelse för att hålla eleverna engagerade

Ljudberättelse är ett utmärkt sätt att hålla eleverna engagerade när de använder Edpuzzle. Det är ett interaktivt sätt att ge eleverna en bättre förståelse för materialet.

Med ljudberättelse kan du leda eleverna till relevanta webbsidor eller bilder och förklara komplexa begrepp på ett lättförståeligt sätt.

Det är också ett bra sätt att motivera och utmana elever, eftersom de aktivt behöver lyssna på berättandet och engagera sig i materialet. Ljudberättelse är ett utmärkt sätt att göra Edpuzzle till ett ännu kraftfullare pedagogiskt verktyg.

2. Ändra videohastighet för att sakta ner eller snabba upp video

Ett av de fantastiska hackarna du kan använda i Edpuzzle är möjligheten att ändra hastigheten på en video. Oavsett om du vill sakta ner ett komplext koncept eller snabba upp en lång video, gör Edpuzzle det enkelt.

Allt du behöver göra är att klicka på videons tidslinje så kommer du att se ett reglage för hastighetskontroll. Dra helt enkelt reglaget till önskad hastighet och din video kommer att justeras därefter. Detta öppnar upp för en mängd olika möjligheter att undervisa och lära mer effektivt.

3. Skapa frågor genom hela videon för att få eleverna att svara

Detta uppmuntrar eleverna att tänka kritiskt kring innehållet och att engagera sig djupare i materialet. Det ger dig också möjlighet att bedöma dina elevers förståelse av videon.

Du kan skapa frågor som kräver ett textsvar, ett flervalssvar eller ett sant-falskt svar. Detta hjälper dig att bättre förstå hur det går för dina elever och om de förstår materialet.

4. Använd Edpuzzle för virtuella klasser eller online-quiz

Med dess interaktiva videoverktyg kan du enkelt skapa engagerande lektioner med frågor inbäddade i videon. Du kan också använda den för att tilldela videolektioner till elever och spåra deras framsteg. Det låter dig ge feedback på elevernas svar och betygsätta deras svar, vilket gör det användbart för både lärare och elever.

Dessutom kan du använda Edpuzzle för att enkelt skapa interaktiva frågesporter med dra-och-släpp-frågor, flervalsfrågor och kortsvarsfrågor för att testa elevernas förståelse.

5. Använd ritverktyg för att illustrera nyckelpunkter

Du kan använda ritverktyg för att understryka och lyfta fram viktig information, samt för att förtydliga begrepp. Dessutom kan du använda ritverktyg för att skapa anpassade former eller bilder som kommer att fånga tittarens uppmärksamhet och få din video att sticka ut.

Ritverktygen är särskilt användbara när du skapar en video som kräver mycket förklaring eller när du hanterar ett komplext ämne.

6. Infoga bilder, videor och ljud för att anpassa videon

Detta kommer att hjälpa dig att interagera med dina elever på ett mer dynamiskt sätt, eftersom de kommer att ha en auditiv eller visuell komponent som ackompanjerar innehållet. Du kan lägga till bilder för att visuellt förklara koncept, videor för en mer djupgående förklaring och ljudklipp för att förklara ett koncept på ett mer engagerande sätt.

Dessutom säkerställer den här anpassningen att dina elever förblir fokuserade på lektionen och relaterar till innehållet.

7. Lägg till ytterligare resurser för djupare lärande

Detta kan göras genom att inkludera ytterligare resurser som videor, artiklar eller andra interaktiva aktiviteter.

Att lägga till ytterligare resurser för djupare lärande ger dina elever möjlighet att utforska ett ämne mer detaljerat och uppmuntrar till djupare utforskning. Det kan också hjälpa till att väcka diskussion och samarbete mellan dina elever, vilket kan gynna deras lärande.

Se till att inkludera kortfattade beskrivningar av varje resurs och länka dem direkt till ditt Edpuzzle så att dina elever lätt kan komma åt dem.

8. Låt eleverna svara på frågor på sitt eget språk

Detta gör att eleverna kan känna sig mer bekväma och engagerade i inlärningsprocessen, eftersom de kan uttrycka sig på sitt modersmål.

Dessutom kan det hjälpa eleverna att bättre förstå materialet de lär sig eftersom de kan använda språk de är mer bekanta med. Dessutom hjälper det lärare att bättre bedöma elevernas förståelse genom att låta dem svara på frågor på sitt eget språk.

Sammantaget är att låta eleverna svara på frågor på sitt eget språk ett utmärkt sätt att främja en mer inkluderande och engagerande lärandeupplevelse.

Några vanliga frågor om EdPuzzle

Kan jag använda Edpuzzle för alla ämnen eller årskurser?

Edpuzzle kan användas för ett brett utbud av ämnen och årskurser, så länge du kan hitta eller skapa relevant och lämpligt videoinnehåll för dina elever. Edpuzzle har ett bibliotek med videor som täcker en mängd olika ämnen och nivåer, men du kan också ladda upp dina egna videor eller hitta videor från andra källor att använda i dina lektioner.

Hur skapar och tilldelar man videolektioner med Edpuzzle?

För att skapa och tilldela videolektioner med Edpuzzle måste du logga in på ditt konto och följa instruktionerna för att skapa en ny lektion. Du måste välja en video och lägga till interaktiva element, som röstkommentarer, frågor eller anteckningar. När du har skapat din lektion kan du tilldela den till dina elever via Edpuzzle eller genom att dela en länk till lektionen.

Kan jag följa mina elevers framsteg med Edpuzzle?

Ja, Edpuzzle tillhandahåller verktyg för lärare att spåra sina elevers framsteg genom videolektioner. Du kan se rapporter om hur mycket video varje elev tittade på, hur de svarade på frågor och deras totala lektionsbetyg. Denna information kan hjälpa dig att identifiera områden där dina elever kan kämpa och anpassa din undervisning därefter.

Slutsats om Edpuzzle Hacks

Edpuzzle är ett bra verktyg som lärare kan använda för att engagera eleverna i sina lektioner. Med sitt breda utbud av funktioner och anpassningsbara alternativ kan den användas i alla utbildningsmiljöer.

Att använda edpuzzle-hackarna som beskrivs i det här blogginlägget kan hjälpa till att säkerställa att eleverna förblir fokuserade på sin uppgift och aktivt deltar i lektionen. Med hjälp av Edpuzzle kan lärare göra sina lektioner mer engagerande och effektiva.

Relaterade artiklar