Up

Åbn venligst siden i din browser for at bruge denne funktion.

Close

  1. Hjælp
  2. Uddannelse
  3. Hvordan bruger man Edpuzzle til at skabe interaktive lektioner?

 

Hvordan bruger man Edpuzzle til at skabe interaktive lektioner?

  • 4 minutters læsning  •  10 januar 2023

 

Edpuzzle er en interaktiv platform og online læringsværktøj, der revolutionerer måden, hvorfra uddannelse er sørget for. Ved at gøre det muligt for lærere hurtigt at skabe og dele interaktive og engagerende lektioner og aktiviteter, hjælper EDpuzzle med at accelerere den digitale transformation af uddannelsessektoren.

Derudover giver Edpuzzle lærere mulighed for nemt at spore elevernes fremskridt og analysere data, hvilket gør det nemmere at identificere områder for forbedring og tilpasse undervisningen til at imødekomme elevernes behov.

I dette blogindlæg vil vi udforske funktionerne og fordelene ved Edpuzzle og diskutere, hvordan man bruger det til at skabe engagerende og succesfulde lektioner. Men først, hvordan fungerer Edpuzzle?

Sådan fungerer Edpuzzle

Edpuzzle er en online platform, der giver lærere mulighed for at oprette og tilpasse interaktive videolektioner. Det er en fantastisk måde at engagere dine elever og hjælpe dem med at lære.

Det er enkelt at bruge Edpuzzle: For det første skal lærere søge efter undervisningsvideoer på YouTube, Vimeo, Khan Academy osv., og derefter tilpasse dem med indlejrede spørgsmål, lydfortælling og andre medieelementer. De kan også tilføje deres egne videoer.

Når de er færdige, kan undervisere tildele videolektionen til deres elever, som kan se videoen og besvare spørgsmål. Lærere kan overvåge elevernes fremskridt og se, hvordan deres elever reagerer på videoen.

Fordele ved at bruge Edpuzzle

Her er nogle af de vigtigste fordele ved at bruge Edpuzzle:

1. Engagement: Edpuzzle hjælper med at engagere eleverne og holde dem fokuseret på materialet. Det giver lærere mulighed for at sætte videoer på pause og tilføje spørgsmål for at vurdere elevernes forståelse.

2. Analytics:Edpuzzle giver lærere metrics og data, der hjælper med at måle elevernes fremskridt.

3. Automatisering:Edpuzzle automatiserer vurderinger og karaktergivning, hvilket gør det nemmere for lærere at overvåge elevernes præstationer.

4. Integration:Edpuzzle integrerer nemt med andre værktøjer, såsom Google Classroom og Schoology, for at give en problemfri læringsoplevelse.

Sådan kommer du i gang med Edpuzzle

Det er nemt at komme i gang med Edpuzzle! Først skal du oprette en konto på Edpuzzle-siden.

Find derefter videoer, der skal bruges som grundlag for dit Edpuslespil. Når du har fundet en video, kan du redigere den med forskellige værktøjer, såsom tilføjelse af spørgsmål, quizzer og voiceovers.

Endelig kan du dele dit Edpuslespil med dine elever eller bruge det som en måde at vurdere elevernes forståelse på. Edpuzzle giver dig også mulighed for at spore dine elevers fremskridt og se deres resultater.

8 Edpuzzle-hacks til at transformere din undervisning

I dette afsnit vil vi diskutere nogle af de bedste Edpuzzle-hacks til at hjælpe lærere med at få mest muligt ud af denne fantastiske platform.

1. Brug lydfortælling til at holde eleverne engagerede

Lydfortælling er en fantastisk måde at holde eleverne engagerede, mens de bruger Edpuzzle. Det er en interaktiv måde at give eleverne en bedre forståelse af materialet.

Med lydfortælling kan du lede eleverne til relevante websider eller billeder og forklare komplekse begreber på en letforståelig måde.

Det er også en god måde at motivere og udfordre eleverne på, da de skal lytte aktivt til fortællingen og engagere sig i materialet. Lydfortælling er en fantastisk måde at gøre Edpuzzle til et endnu mere kraftfuldt uddannelsesværktøj.

2. Skift videohastighed for at sænke farten eller fremskynde video

Et af de gode hacks, du kan bruge i Edpuzzle, er evnen til at ændre hastigheden på en video. Uanset om du vil bremse et komplekst koncept eller fremskynde en lang video, gør Edpuzzle det nemt.

Alt du skal gøre er at klikke på videoens tidslinje, og du vil se en skyder til hastighedskontrol. Træk blot skyderen til den ønskede hastighed, og din video vil blive justeret i overensstemmelse hermed. Dette åbner op for en række muligheder for at undervise og lære mere effektivt.

3. Opret spørgsmål i hele videoen for at få eleverne til at svare

Dette tilskynder eleverne til at tænke kritisk over indholdet og engagere sig mere i materialet. Det giver dig også mulighed for at måle dine elevers forståelse af videoen.

Du kan oprette spørgsmål, der kræver et tekstsvar, et multiple-choice-svar eller et sandt-falsk-svar. Dette hjælper dig med bedre at forstå, hvordan dine elever klarer sig, og om de forstår materialet.

4. Brug Edpuzzle til virtuelle klasser eller online quizzer

Med dets interaktive videoværktøjer kan du nemt oprette engagerende lektioner med spørgsmål indlejret i videoen. Du kan også bruge den til at tildele videolektioner til elever og spore deres fremskridt. Det giver dig mulighed for at give feedback på elevernes svar og bedømme deres svar, hvilket gør det nyttigt for både lærere og elever.

Derudover kan du bruge Edpuzzle til nemt at oprette interaktive quizzer med træk-og-slip-spørgsmål, multiple-choice-spørgsmål og spørgsmål med korte svar for at teste elevernes forståelse.

5. Brug tegneværktøjer til at illustrere nøglepunkter

Du kan bruge tegneværktøjer til at understrege og fremhæve vigtig information, samt til at afklare begreber. Desuden kan du bruge tegneværktøjer til at skabe brugerdefinerede former eller billeder, der fanger seerens opmærksomhed og får din video til at skille sig ud.

Tegneværktøjerne er særligt nyttige, når du laver en video, der kræver en masse forklaring, eller når du beskæftiger dig med et komplekst emne.

6. Indsæt billeder, videoer og lyde for at tilpasse videoen

Dette vil hjælpe dig med at interagere med dine elever på en mere dynamisk måde, da de vil have en auditiv eller visuel komponent til at ledsage indholdet. Du kan tilføje billeder for visuelt at forklare koncepter, videoer for en mere dybdegående forklaring og lydklip for at forklare et koncept på en mere engagerende måde.

Derudover sikrer denne personalisering, at dine elever forbliver fokuserede på lektionen og forholder sig til indholdet.

7. Tilføj yderligere ressourcer til dybere læring

Dette kan gøres ved at inkludere yderligere ressourcer såsom videoer, artikler eller andre interaktive aktiviteter.

Tilføjelse af yderligere ressourcer til dybere læring giver dine elever mulighed for at udforske et emne mere detaljeret og tilskynder til dybere udforskning. Det kan også hjælpe med at sætte gang i diskussion og samarbejde mellem dine elever, hvilket kan gavne deres læring.

Sørg for at inkludere kortfattede beskrivelser af hver ressource og link dem direkte til dit Edpuzzle, så dine elever nemt kan få adgang til dem.

8. Giv eleverne mulighed for at besvare spørgsmål på deres eget sprog

Dette giver eleverne mulighed for at føle sig mere komfortable og engagerede i læringsprocessen, da de kan udtrykke sig på deres modersmål.

Derudover kan det hjælpe eleverne til bedre at forstå det materiale, de lærer, fordi de kan bruge sprog, de er mere fortrolige med. Derudover hjælper det lærere til bedre at vurdere elevernes forståelse ved at give dem mulighed for at besvare spørgsmål på deres eget sprog.

Generelt er det en fantastisk måde at fremme en mere inkluderende og engagerende læringsoplevelse at give eleverne mulighed for at besvare spørgsmål på deres eget sprog.

Nogle ofte stillede spørgsmål om EdPuzzle

Kan jeg bruge Edpuzzle til ethvert fag eller klassetrin?

Edpuzzle kan bruges til en lang række fag og klassetrin, så længe du kan finde eller skabe relevant og passende videoindhold til dine elever. Edpuzzle har et bibliotek af videoer, der dækker en række emner og niveauer, men du kan også uploade dine egne videoer eller finde videoer fra andre kilder til brug i dine lektioner.

Hvordan opretter og tildeler man videolektioner med Edpuzzle?

For at oprette og tildele videolektioner med Edpuzzle skal du logge ind på din konto og følge instruktionerne for at oprette en ny lektion. Du skal vælge en video og tilføje interaktive elementer, såsom voiceovers, spørgsmål eller noter. Når du har oprettet din lektion, kan du tildele den til dine elever gennem Edpuzzle eller ved at dele et link til lektionen.

Kan jeg følge mine elevers fremskridt med Edpuzzle?

Ja, Edpuzzle giver lærere værktøjer til at spore deres elevers fremskridt gennem videolektioner. Du kan se rapporter om, hvor meget video hver elev så, hvordan de besvarede spørgsmål og deres overordnede lektionskarakterer. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at identificere områder, hvor dine elever kan have det svært, og justere din undervisning derefter.

Konklusion om Edpuzzle Hacks

Edpuzzle er et fantastisk værktøj, som lærere kan bruge til at engagere eleverne i deres lektioner. Med dens brede vifte af funktioner og tilpasningsmuligheder kan den bruges i ethvert undervisningsmiljø.

Brug af edpuzzle-hacks, der er beskrevet i dette blogindlæg, kan hjælpe med at sikre, at eleverne forbliver fokuserede på deres opgave og deltager aktivt i lektionen. Ved hjælp af Edpuzzle kan lærere gøre deres lektioner mere engagerende og effektive.

Relaterede artikler