Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. Onderwijs
  3. Hoe gebruik je Edpuzzle om interactieve lessen te maken?

 

Hoe gebruik je Edpuzzle om interactieve lessen te maken?

  • 4 minuten lezen  •  10 januari 2023

 

Edpuzzle is een interactief platform en online leermiddel dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop onderwijs is voorzien. Door docenten in staat te stellen snel interactieve en boeiende lessen en activiteiten te maken en te delen, helpt EDpuzzle de digitale transformatie van de onderwijssector te versnellen.

Bovendien stelt Edpuzzle leraren in staat om de voortgang van studenten gemakkelijk te volgen en gegevens te analyseren, waardoor het gemakkelijker wordt om verbeterpunten te identificeren en de instructie aan te passen aan de behoeften van de leerlingen.

In deze blogpost verkennen we de functies en voordelen van Edpuzzle en bespreken we hoe we het kunnen gebruiken om boeiende en succesvolle lessen te maken. Maar eerst, hoe werkt Edpuzzle?

Hoe Edpuzzle werkt

Edpuzzle is een online platform waarmee docenten interactieve videolessen kunnen maken en aanpassen. Het is een geweldige manier om uw studenten te betrekken en hen te helpen leren.

Het gebruik van Edpuzzle is eenvoudig: leraren moeten eerst zoeken naar educatieve video’s op YouTube, Vimeo, Khan Academy, enz., en deze vervolgens aanpassen met ingesloten vragen, gesproken tekst en andere media-elementen. Ze kunnen ook hun eigen video’s toevoegen.

Eenmaal voltooid, kunnen docenten de videoles toewijzen aan hun leerlingen, die de video kunnen bekijken en vragen kunnen beantwoorden. Docenten kunnen de voortgang van leerlingen volgen en zien hoe hun leerlingen op de video reageren.

Voordelen van het gebruik van Edpuzzle

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Edpuzzle:

1. Betrokkenheid: Edpuzzle helpt leerlingen te betrekken en gefocust te houden op de stof. Hiermee kunnen docenten video’s pauzeren en vragen toevoegen om het begrip van leerlingen te beoordelen.

2. Analyse:Edpuzzle biedt docenten statistieken en gegevens die de voortgang van leerlingen helpen meten.

3. Automatisering:Edpuzzle automatiseert beoordelingen en beoordelingen, waardoor het voor docenten gemakkelijker wordt om de prestaties van leerlingen te volgen.

4. Integratie:Edpuzzle kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere tools, zoals Google Classroom en Schoology, om een ​​naadloze leerervaring te bieden.

Hoe aan de slag te gaan met Edpuzzle

Aan de slag gaan met Edpuzzle is eenvoudig! Maak eerst een account aan op de site van Edpuzzle.

Zoek vervolgens video’s om te gebruiken als basis voor je Edpuzzle. Zodra je een video hebt gevonden, kun je deze bewerken met verschillende tools, zoals het toevoegen van vragen, quizzen en voice-overs.

Ten slotte kunt u uw Edpuzzle delen met uw leerlingen of deze gebruiken als een manier om het begrip van leerlingen te beoordelen. Met Edpuzzle kun je ook de voortgang van je leerlingen volgen en hun resultaten bekijken.

8 Edpuzzle-hacks om je onderwijs te transformeren

In deze sectie bespreken we enkele van de beste Edpuzzle-hacks om docenten te helpen het meeste uit dit geweldige platform te halen.

1. Gebruik gesproken tekst om leerlingen betrokken te houden

Audiocommentaar is een geweldige manier om leerlingen betrokken te houden tijdens het gebruik van Edpuzzle. Het is een interactieve manier om studenten een beter begrip van de stof te geven.

Met gesproken tekst kun je leerlingen naar relevante webpagina’s of afbeeldingen leiden en complexe concepten op een gemakkelijk te begrijpen manier uitleggen.

Het is ook een geweldige manier om studenten te motiveren en uit te dagen, omdat ze actief naar de vertelling moeten luisteren en zich met het materiaal moeten bezighouden. Audiovertelling is een geweldige manier om van Edpuzzle een nog krachtigere educatieve tool te maken.

2. Wijzig de videosnelheid om video te vertragen of te versnellen

Een van de geweldige hacks die je in Edpuzzle kunt gebruiken, is de mogelijkheid om de snelheid van een video te wijzigen. Of je nu een complex concept wilt vertragen of een lange video wilt versnellen, Edpuzzle maakt het gemakkelijk.

Het enige dat u hoeft te doen, is op de videotijdlijn klikken en u ziet een schuifregelaar voor snelheidsregeling. Sleep de schuifregelaar eenvoudig naar de gewenste snelheid en uw video wordt dienovereenkomstig aangepast. Dit opent verschillende mogelijkheden om effectiever les te geven en te leren.

3. Maak vragen in de hele video om leerlingen aan te sporen te reageren

Dit moedigt studenten aan om kritisch na te denken over de inhoud en dieper in te gaan op de stof. Het geeft je ook de mogelijkheid om het begrip van je leerlingen van de video te peilen.

U kunt vragen maken die een tekstantwoord, een meerkeuzeantwoord of een waar-onwaar-antwoord vereisen. Dit helpt je beter te begrijpen hoe je studenten het doen en of ze de stof begrijpen.

4. Gebruik Edpuzzle voor virtuele lessen of online quizzen

Met de interactieve videotools kunt u eenvoudig boeiende lessen maken met vragen die in de video zijn ingesloten. Je kunt het ook gebruiken om videolessen aan studenten toe te wijzen en hun voortgang bij te houden. Hiermee kunt u feedback geven op de antwoorden van leerlingen en hun antwoorden beoordelen, waardoor het nuttig is voor zowel docenten als leerlingen.

Bovendien kunt u Edpuzzle gebruiken om eenvoudig interactieve quizzen te maken met slepen-en-neerzetten-vragen, meerkeuzevragen en vragen met korte antwoorden om het begrip van studenten te testen.

5. Gebruik tekengereedschappen om belangrijke punten te illustreren

U kunt tekengereedschappen gebruiken om belangrijke informatie te onderstrepen en te markeren, en om concepten te verduidelijken. Bovendien kunt u tekengereedschappen gebruiken om aangepaste vormen of afbeeldingen te maken die de aandacht van de kijker trekken en uw video laten opvallen.

De tekenhulpmiddelen zijn vooral handig wanneer u een video maakt die veel uitleg vereist of wanneer u een complex onderwerp behandelt.

6. Voeg afbeeldingen, video’s en geluiden in om de video te personaliseren

Dit zal je helpen om op een meer dynamische manier met je studenten om te gaan, omdat ze een auditieve of visuele component hebben om de inhoud te begeleiden. U kunt afbeeldingen toevoegen om concepten visueel uit te leggen, video’s voor een meer diepgaande uitleg en audioclips om een ​​concept op een boeiendere manier uit te leggen.

Bovendien zorgt deze personalisatie ervoor dat uw leerlingen gefocust blijven op de les en zich verhouden tot de inhoud.

7. Voeg extra bronnen toe voor dieper leren

Dit kan worden gedaan door aanvullende bronnen op te nemen, zoals video’s, artikelen of andere interactieve activiteiten.

Door aanvullende bronnen toe te voegen voor dieper leren, krijgen uw leerlingen de kans om een ​​onderwerp in meer detail te onderzoeken en wordt een diepere verkenning aangemoedigd. Het kan ook helpen om discussies en samenwerking tussen uw leerlingen op gang te brengen, wat hun leerproces ten goede kan komen.

Zorg ervoor dat u beknopte beschrijvingen van elke bron toevoegt en deze rechtstreeks aan uw Edpuzzle koppelt, zodat uw leerlingen er gemakkelijk toegang toe hebben.

8. Laat leerlingen vragen in hun eigen taal beantwoorden

Hierdoor voelen studenten zich meer op hun gemak en betrokken bij het leerproces, omdat ze zich in hun moedertaal kunnen uitdrukken.

Bovendien kan het studenten helpen de stof die ze leren beter te begrijpen, omdat ze taal kunnen gebruiken waarmee ze meer vertrouwd zijn. Bovendien helpt het leraren om het begrip van leerlingen beter te beoordelen door hen in staat te stellen vragen in hun eigen taal te beantwoorden.

Over het algemeen is het een geweldige manier om leerlingen vragen in hun eigen taal te laten beantwoorden, om een ​​meer inclusieve en boeiende leerervaring te bevorderen.

Enkele veelgestelde vragen over EdPuzzle

Kan ik Edpuzzle voor elk vak of leerjaar gebruiken?

Edpuzzle kan worden gebruikt voor een breed scala aan onderwerpen en leerjaren, zolang je relevante en geschikte video-inhoud voor je leerlingen kunt vinden of maken. Edpuzzle heeft een bibliotheek met video’s die verschillende onderwerpen en niveaus behandelen, maar je kunt ook je eigen video’s uploaden of video’s van andere bronnen zoeken om in je lessen te gebruiken.

Hoe videolessen maken en toewijzen met Edpuzzle?

Om videolessen te maken en toe te wijzen met Edpuzzle, moet je inloggen op je account en de instructies volgen om een ​​nieuwe les te maken. Je moet een video kiezen en interactieve elementen toevoegen, zoals voice-overs, vragen of notities. Nadat je je les hebt gemaakt, kun je deze aan je leerlingen toewijzen via Edpuzzle of door een link naar de les te delen.

Kan ik de voortgang van mijn leerlingen volgen met Edpuzzle?

Ja, Edpuzzle biedt tools voor docenten om de voortgang van hun leerlingen te volgen door middel van videolessen. Je kunt rapporten bekijken over hoeveel video elke leerling heeft bekeken, hoe ze vragen hebben beantwoord en wat hun algemene lescijfers zijn. Deze informatie kan u helpen gebieden te identificeren waar uw studenten mogelijk moeite mee hebben en uw onderwijs dienovereenkomstig aan te passen.

Conclusie over Edpuzzle-hacks

Edpuzzle is een geweldige tool die docenten kunnen gebruiken om studenten bij hun lessen te betrekken. Met zijn brede scala aan functies en aanpasbare opties kan het in elke onderwijsomgeving worden gebruikt.

Het gebruik van de edpuzzle-hacks die in deze blogpost worden beschreven, kan ervoor zorgen dat leerlingen gefocust blijven op hun taak en actief deelnemen aan de les. Met behulp van Edpuzzle kunnen docenten hun lessen boeiender en effectiever maken.

Verwante artikelen