Up

Open alstublieft de pagina in uw browser om deze functie te gebruiken.

Close

  1. Bijstand
  2. Onderwijs
  3. Top 8 tips voor het effectief beheren en gebruiken van schoology-groepen

 

Top 8 tips voor het effectief beheren en gebruiken van schoology-groepen

  • 4 minuten lezen  •  10 januari 2023

 

Schoolgroepen kunnen een ongelooflijk krachtige tool zijn om samenwerkend leren in het virtuele klaslokaal te vergemakkelijken. Door een platform te creëren voor studenten om samen te werken, te communiceren en bronnen te delen, kunnen Schoology Groups helpen een gemeenschapsgevoel op te bouwen en een meer interactieve leerervaring te bevorderen.

Het effectief beheren en gebruiken van Schoology-groepen kan echter een beetje moeilijk zijn, vooral als u nieuw bent op het platform.

In deze blogpost delen we onze beste tips voor het effectief beheren en gebruiken van Schoology-groepen.

Tip #1: Definieer duidelijk het doel en de doelstellingen van elke groep

Voordat u begint met het maken van uw Schoology-groepen, is het belangrijk om de tijd te nemen om na te denken over het doel en de doelstellingen van elke groep. Wat wil je dat je leerlingen bereiken door groepswerk? Welke vaardigheden of kennis hoop je dat ze zullen opdoen? Door de doelen en doelstellingen van elke groep duidelijk te definiëren, kunt u uw studenten beter naar succes leiden en ervoor zorgen dat hun tijd besteed aan het werken in groepen zinvol en productief is.

Om deze doelen en doelstellingen aan uw leerlingen te communiceren, is het een goed idee om een ​​groepsopdracht of een reeks leidende principes op te stellen. Dit kan zo eenvoudig zijn als een paar opsommingstekens die de belangrijkste groepsdoelen schetsen, of een meer gedetailleerde beschrijving van de vaardigheden en kennis waarvan u hoopt dat de leerlingen ze zullen opdoen.

Tip #2: Organiseer groepsleden in kleinere subgroepen

Als u een grote klas heeft, kunt u overwegen uw leerlingen in kleinere subgroepen in te delen binnen elke Schoology-groep. Dit kan helpen om groepswerk beter beheersbaar te maken en ervoor te zorgen dat elke student de kans krijgt om deel te nemen en een bijdrage te leveren.

Er zijn verschillende manieren om leerlingen in subgroepen in te delen. Een optie is om studenten eenvoudig in kleinere groepen in te delen. Als alternatief kunt u leerlingen zelf in groepen laten selecteren op basis van hun interesses of capaciteiten. Het kan ook nuttig zijn om de samenstelling van de subgroepen van tijd tot tijd door elkaar te halen, zodat studenten de kans krijgen om met verschillende mensen te werken en verschillende perspectieven te hebben.

Tip #3: Gebruik de ingebouwde hulpmiddelen voor groepscommunicatie van Schoology

Schoology biedt een aantal ingebouwde communicatiemiddelen die zeer nuttig kunnen zijn bij het faciliteren van groepswerk. U kunt bijvoorbeeld de groepschatfunctie gebruiken om studenten in realtime te laten communiceren, of discussiefora gebruiken om meer diepgaande gesprekken over een bepaald onderwerp te voeren.

Het is belangrijk om basisregels vast te stellen voor groepscommunicatie om ervoor te zorgen dat deze gericht en respectvol blijft. U kunt overwegen om elke dag een specifiek tijdstip in te stellen voor groepschats of om richtlijnen op te stellen voor gepast taalgebruik en gedrag.

Tip #4: Moedig de participatie en betrokkenheid van studenten aan

Een van de belangrijkste voordelen van Schoology-groepen is dat ze studenten de mogelijkheid bieden om samen te werken en van elkaar te leren. Dit kan echter alleen gebeuren als studenten actief deelnemen en betrokken zijn bij de groep.

Er zijn een paar strategieën die u kunt gebruiken om de participatie en betrokkenheid van studenten in uw schoolgroepen te stimuleren. Een optie is om specifieke rollen aan elke student toe te wijzen (bijv. facilitator, notulist, enz.), waardoor ze een gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid kunnen krijgen. Je kunt ook interactieve activiteiten of games gebruiken om groepswerk leuker en boeiender te maken.

Tip #5: Bewaak groepsactiviteit en voortgang

Als docent is het belangrijk om regelmatig de activiteit en voortgang van uw Schoology-groepen te controleren om er zeker van te zijn dat ze op schema liggen en vooruitgang boeken in de richting van hun doelen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

Een optie is om regelmatige check-ins of voortgangsrapporten in te stellen, hetzij via groepschat of een speciaal discussieforum. Dit kan een goede manier zijn om een ​​idee te krijgen van hoe de groep het doet en gebieden te identificeren die mogelijk meer ondersteuning of aandacht nodig hebben.

Een andere optie is om de ingebouwde beoordelings- en feedbacktools van Schoology te gebruiken om de voortgang van de groep bij te houden. U kunt bijvoorbeeld de rubric-functie gebruiken om de kwaliteit van groepswerk te beoordelen of online beoordelen gebruiken om feedback te geven op specifieke opdrachten of taken.

Tip #6: Gebruik de samenwerkingstools van Schoology

Een van de voordelen van Schoology is dat het een aantal ingebouwde samenwerkingstools biedt die groepswerk gemakkelijker kunnen maken. U kunt bijvoorbeeld de Google Drive-integratie gebruiken om leerlingen in realtime aan gedeelde documenten te laten werken, of u kunt de functie voor gezamenlijke documentbewerking gebruiken om samen aan hetzelfde document te werken.

Om het meeste uit deze samenwerkingstools te halen, is het belangrijk om duidelijke richtlijnen op te stellen voor het gebruik ervan. Misschien wilt u specifieke tijden instellen voor groepswerk of regels opstellen voor hoe wijzigingen moeten worden aangebracht in gedeelde documenten.

Tip #7: Gebruik de beoordelings- en feedbacktools van Schoology

Schoology heeft een aantal ingebouwde beoordelings- en feedbacktools die zeer nuttig kunnen zijn om studenten de ondersteuning en begeleiding te bieden die ze nodig hebben om te slagen. U kunt bijvoorbeeld de rubric-functie gebruiken om de kwaliteit van groepswerk te beoordelen of online beoordelen gebruiken om feedback te geven op specifieke opdrachten of taken.

Om het meeste uit deze beoordelings- en feedbacktools te halen, is het belangrijk om duidelijke criteria vast te stellen voor wat je zoekt in het werk van studenten. U kunt ook overwegen feedback te geven in verschillende vormen (bijv. schriftelijke feedback, audio-feedback, video-feedback, enz.) om ervoor te zorgen dat u al uw leerlingen bereikt.

Tip #8: Moedig groepszelfmanagement aan

Een van de sleutels tot succesvol groepswerk is om leerlingen in staat te stellen eigenaar te worden van hun eigen leren en werken. Door groepszelfmanagement aan te moedigen, kunt u leerlingen helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, zoals probleemoplossing, communicatie en samenwerking.

Er zijn een paar strategieën die u kunt gebruiken om groepszelfmanagement in uw Schoology-groepen aan te moedigen. Een optie is om specifieke rollen aan elke student toe te wijzen (bijv. facilitator, notulist, enz.), waardoor ze een gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid kunnen krijgen. Je kunt ook interactieve activiteiten of games gebruiken om groepswerk leuker en boeiender te maken.

Veelgestelde vragen over het maken en beheren van schoolgroepen

Wat is een schoologiegroep?

Een Schoology-groep is een samenwerkingsruimte binnen Schoology waar leden bronnen kunnen delen, chatten en samen aan projecten kunnen werken.

Hoe maak ik een Schoology-groep aan?

Om een ​​Schoology-groep aan te maken, gaat u naar het tabblad “Groepen” in het hoofdmenu en klikt u op de knop “Groep aanmaken”. Van daaruit kunt u uw groep een naam geven en leden uitnodigen.

Kan iedereen lid worden van een schoolgroep?

Het hangt af van de groepsinstellingen. Sommige groepen staan ​​open voor iedereen, terwijl voor andere een uitnodiging of goedkeuring nodig is om lid te worden.

Kan een schoolgroep meerdere docenten hebben?

Ja, een schoolgroep kan meerdere docenten hebben. Deze docenten kunnen leden toevoegen en verwijderen, aankondigingen plaatsen en opdrachten beoordelen.

Kan ik de lay-out van mijn Schoology-groep aanpassen?

Ja, u kunt de lay-out van uw Schoology-groep aanpassen door modules op de startpagina toe te voegen of te verwijderen, zoals een kalender of een bronnenlijst. U kunt ook het kleurenschema en thema van uw feest aanpassen.

Kan ik Schoology Groups gebruiken voor afstandsonderwijs?

Ja, schoologiegroepen zijn een geweldig hulpmiddel voor leren op afstand. Docenten kunnen groepen gebruiken om opdrachten toe te wijzen en te beoordelen, virtuele vergaderingen te organiseren en discussies met studenten te vergemakkelijken.

Kan ik de activiteit van een Schoology-groep zien?

Ja, je kunt de activiteit van een Schoology-groep bekijken door naar het tabblad “Activiteit” in het hoofdmenu te gaan. Dit toont je een feed van alle recente activiteiten binnen de groep, inclusief nieuwe berichten, toevoegingen aan bronnen en ingeleverde opdrachten.

Gevolgtrekking

We hopen dat deze tips u hebben voorzien van enkele nuttige ideeën voor het effectief beheren en gebruiken van Schoology-groepen. Of je nu een doorgewinterde veteraan bent of nieuw bij Schoology, deze strategieën helpen je om het meeste uit deze krachtige tool te halen en ervoor te zorgen dat je studenten in staat zijn om samen te werken en effectief te leren.

Als u meer wilt weten over het effectief gebruiken van Schoology, zijn er een aantal bronnen online beschikbaar. Het Helpcentrum van Schoology biedt bijvoorbeeld een schat aan informatie over van alles, van het maken van groepen en opdrachten tot cijfers geven en feedback geven. Daarnaast kunt u overwegen om lid te worden van een gebruikersgroep of online community van Schoology, waar u in contact kunt komen met andere docenten en best practices kunt delen.

Verwante artikelen