1. Hjælp
  2. Online værktøjer
  3. Hvordan laver du dit første Prezi-diasshow trin for trin? Vores guide

Hvordan laver du dit første Prezi-diasshow trin for trin? Vores guide

• 5 minutters læsning  •  10 januar 2023

Præsentationer er blevet en væsentlig del af uddannelse og erhvervsliv, der giver institutioner og virksomheder mulighed for at kommunikere og samarbejde på meningsfulde måder. Derfor er der behov for effektiv præsentationsteknologi.

Her er Prezi

Prezi er innovativ præsentationssoftware, der har revolutioneret den måde, vi skaber, samarbejder og præsenterer på. Det er et intuitivt og kraftfuldt værktøj, der bruges af virksomheder og enkeltpersoner til hurtigt og effektivt at opsætte professionelle præsentationer.

I dette blogindlæg vil vi udforske, hvad Prezi er, introducere dets mange funktioner og muligheder og tilbyde

Hvad er Prezi?

Prezi er cloud-baseret præsentationssoftware, der giver brugerne mulighed for at skabe og dele fordybende præsentationer i et enkelt visuelt format.

Prezi-præsentationer adskiller sig fra traditionelle lineære præsentationer ved, at Prezi-præsentationer ikke er lineære – i stedet for at være opbygget af en række dias, består Prezi-præsentationer af zoombare rammer, der kan navigeres med en ramme til den anden.

Prezi har kraftfulde samarbejdsværktøjer, der giver brugerne mulighed for at redigere og kommentere præsentationer i realtid. Den har også indbygget analyse, der giver brugerne mulighed for at evaluere ydeevnen af ​​deres præsentationer.

Prezi-funktioner og -muligheder

1. Prezi hjælper brugere med at skabe engagerende præsentationer

Prezi hjælper brugere med at skabe professionelle præsentationer med dets moderne designværktøjer, såsom tilføjelse af lyd, video og animation til dias. Dens “Zoom”-funktion giver brugerne mulighed for at zoome ind og ud af præsentationen, hvilket gør den mere dynamisk.

Prezi indeholder også en række skabeloner at vælge imellem, så brugerne nemt kan skabe en unik og professionel præsentation.

2. Prézi tilgængelig fra enhver enhed

Med muligheden for at få adgang til dine præsentationer fra hvor som helst, kan du nemt samarbejde med andre og sikre, at dine præsentationer altid er opdaterede. Prezi tilbyder også et væld af funktioner, herunder forskellige layoutskabeloner, animationsværktøjer og muligheden for at integrere videoer, lyd og billeder i dine præsentationer.

3. Softwaren giver mulighed for en række kreative billeder

En af hovedfunktionerne ved Prezi er rækken af ​​kreative billeder, der er tilgængelige for brugerne. Fra simple billeder til mere komplekse animationer tilbyder Prezi en række kreative billeder, der opfylder en række præsentationsbehov.

Prezis udvalg af visuals gør det også nemt at skræddersy en præsentation til et specifikt publikum. Uanset om du præsenterer foran et stort publikum eller et lille mødelokale, sikrer Prezis visuelle elementer, at din præsentation skiller sig ud fra mængden.

4. Prézi har en række forskellige modeller og designs

Med Prezi kan brugerne vælge mellem tusindvis af professionelt designede skabeloner eller skabe deres egne unikke designs fra bunden. Derudover inkluderer Prezi også et bibliotek med kreative præsentationselementer og ressourcer såsom billeder, ikoner og illustrationer, der kan bruges til at tilpasse udseendet af en præsentation.

Med sit brede udvalg af skabeloner og designs giver Prezi brugere mulighed for at skabe dynamiske og engagerende præsentationer, der kan hjælpe med at få deres historier til at skille sig ud.

5. Prézier kompatibel med Microsoft Office

En af de vigtigste funktioner i Prezi er dens kompatibilitet med Microsoft Office. Du kan nemt importere Office-dokumenter, såsom PowerPoint-dias, til din Prezi-præsentation. Dette gør det nemt at kombinere dine eksisterende PowerPoint-dias med de kraftfulde funktioner i Prezi for at skabe fantastiske præsentationer. Du kan også eksportere dine Prezi-præsentationer til en række forskellige formater, inklusive PDF- og Word-dokumenter.

6. Prézi muliggør samarbejde med andre brugere

Du kan nemt dele din præsentation med teammedlemmer eller kolleger, og de kan give feedback eller komme med forslag. Prezi gør det også nemt at samarbejde om projekter med eksterne teammedlemmer, da du nemt kan dele din præsentation med dem, og de kan redigere og tilføje til den fra deres egen placering. Dette gør det nemt at skabe en engagerende præsentation med en række perspektiver.

7. Softwaren inkluderer analyser til at måle engagement

Analysefunktionen hjælper brugere med at forstå, hvordan deres publikum interagerer med deres præsentation. Det giver oplysninger om ting som de mest populære dias og dias, som seerne springer over. Med disse data kan brugere foretage ændringer i deres præsentation for bedre at engagere deres publikum.

En trin-for-trin guide til oprettelse af dit første Prezi-diasshow

I dette afsnit vil vi også se, hvordan Prezi kan bruges til at forenkle præsentationsprocessen, hvilket gør det nemmere og hurtigere at skabe slides af høj kvalitet, der skiller sig ud fra konkurrenterne.

1. Planlæg din præsentation

Det første trin i at skabe en Prezi-præsentation er at planlægge din præsentation. Overvej formålet med præsentationen, publikum og det budskab, du ønsker at formidle. Tænk over de emner og billeder, du vil inkludere. Når du har en generel oversigt, skal du oprette en tidslinje for din præsentation og beslutte strukturen. Nu hvor vi har det grundlæggende ordnet, kan vi starte med selve oprettelsen af ​​præsentationen.

2. Arbejde med skabeloner og temaer

Start med at oprette en konto eller brug din eksisterende Prezi-konto. Vælg en skabelon, der passer til din præsentationsstil, eller vælg en tom præsentation for at starte fra bunden.

Med skabeloner og temaer kan du vælge specifikke farvepaletter, skrifttyper og designelementer for at skabe et unikt look til din præsentation. Du kan også tilføje dine egne logoer, billeder og videoer for at give din præsentation et professionelt præg.

3. Arbejde med tekst

Du kan bruge tekst til at understrege nøglepunkter, fremhæve ideer eller give kontekst. Tekst på et Prezi-dias kan være statisk (uforanderlig) eller dynamisk (redigerbar). Den kan også bruges til at mærke billeder og dirigere seerne til det næste dias.

Når du arbejder med tekst, skal du sørge for at bruge en passende skriftstørrelse og stil til dit publikum.

Vær også opmærksom på mængden af ​​tekst, du medtager – for meget tekst kan være overvældende, mens for lidt ikke giver nok information.

4. Arbejde med former og grafik

Når du tilføjer disse elementer, kan du bringe din præsentation til live. Prezi tilbyder en række former og grafik at vælge imellem på fanen “Indsæt”, såsom pile, cirkler, linjer, stjerner og mange flere. Du kan tilpasse disse former med farve, størrelse og rotation for at tilføje visuel appel til dine dias.

Derudover kan du tilføje din egen brugerdefinerede grafik eller fotos for at gøre din præsentation mere unik. Med blot et par klik kan du få dine Prezi-diasshows til at se skarpe og professionelle ud.

5. Tilføjelse af animationer og overgange

Animationer og overgange kan bruges til at gøre din præsentation mere visuelt tiltalende og hjælpe dit publikum med at følge strømmen af ​​din præsentation. Prezis animations- og overgangsværktøjer gør det nemt at flytte fra et dias til det næste på en kreativ måde.

Du kan tilføje overgange mellem dias, animere individuelle elementer på et dias og få objekter til at dukke op og forsvinde. Sørg for at bruge disse funktioner sparsomt, da de kan være irriterende, hvis de bruges for meget.

6. Tilføjelse af billeder og videoer

Billeder kan hjælpe med at illustrere koncepter og tilføje visuel interesse. Videoer kan også bruges til at demonstrere en proces eller blot give en pause i teksten.

For at tilføje et billede eller en video skal du klikke på menuen “Indsæt” og vælge den type medie, du vil tilføje. Du kan derefter uploade et billede fra din enhed eller søge efter et online. For videoer kan du uploade dem fra din enhed eller indsætte et link fra YouTube eller Vimeo.

7. Arbejde med lyd

Du kan tilføje lydklip til dias eller bruge lyd til at tilføje baggrundsmusik til hele din præsentation. For at tilføje lyd til et dias skal du klikke på “Lyd”-ikonet i navigationslinjen og derefter vælge den ønskede lydfil.

Du kan også justere lydafspilningsindstillinger, såsom lydstyrke, og hvordan den starter og stopper. For at tilføje baggrundsmusik til hele din præsentation skal du klikke på “Lyd”-ikonet i navigationslinjen og vælge “Baggrundslyd”. Vælg derefter den lydfil, du vil bruge. Du kan også justere lydafspilningsindstillinger, såsom lydstyrke, hvordan den starter og stopper og varighed.

8. Deling og eksport af Prezi-diasshows

Med Prezi har du mulighed for at gøre din præsentation offentlig, så du kan dele den direkte med hvem som helst. Prezi gør det nemt at distribuere dit arbejde rundt i verden.

Du kan dele dit Prezi-diasshow med andre ved at oprette et link eller via e-mail. Du kan også eksportere din præsentation som en billedfil, PDF eller PowerPoint-præsentation. Du kan også uploade din Prezi til YouTube, Vimeo eller Dropbox.

Konklusion om oprettelse af Prezi-diasshows

Prezi er et godt valg til at skabe iøjnefaldende og engagerende diasshows. Det giver en bred vifte af værktøjer og muligheder for at skabe visuelt tiltalende præsentationer. Prezis unikke tilgang til diasdesign giver brugerne mulighed for at skabe mere dynamiske præsentationer, mens de holder dem organiserede og nemme at navigere i.

Uanset om du laver en præsentation til arbejde, skole eller sjov, er Prezi Slideshows en god mulighed at overveje.