1. Hjælp
  2. Online værktøjer
  3. Blackboard: hvordan gør du dine kurser mere interaktive og moderne?

Blackboard: hvordan gør du dine kurser mere interaktive og moderne?

• 5 minutters læsning  •  10 januar 2023

Oprettelse af opgaver i Blackboard kan være et værdifuldt værktøj til at hjælpe eleverne med at fuldføre deres arbejde. Det giver instruktører mulighed for nemt at spore elevernes fremskridt og give feedback. Opgaver kan omfatte flere filtyper og kan bedømmes eller bedømmes.

Denne vejledning hjælper lærere på alle niveauer med at komme i gang med det grundlæggende i at oprette en opgave i Blackboard, herunder oprettelse af opgavebeskrivelsen, tilføjelse af opgavefiler og konfiguration af karakterbogsindstillinger. .

Hvad er Blackboard?

Blackboard er et læringsstyringssystem (LMS), der giver undervisere en platform til at skabe og administrere kursusindhold, kommunikere med elever og vurdere elevernes fremskridt. Det bruges ofte på højere læreanstalter til at facilitere online- og hybridkurser såvel som traditionelle ansigt-til-ansigt-kurser.

Blackboard tilbyder en række værktøjer og funktioner, såsom muligheden for at uploade og distribuere kursusmaterialer, oprette og bedømme opgaver, lette diskussioner og udføre online vurderinger.

Mange skoler og universiteter bruger Blackboard som deres primære LMS, og studerende og fakulteter kan få adgang til det via en webbrowser eller via en mobilapp.

Sådan opretter du en opgave i Blackboard

Med trinene nedenfor kan instruktører hurtigt og nemt oprette opgaver, så eleverne kan gennemføre deres kurser.

1. Log ind på din Blackboard-konto

For at oprette en opgave i Blackboard skal du først logge ind på din Blackboard-konto. Indtast dit brugernavn og din adgangskode, og klik derefter på knappen ‘Login’. Når du er logget ind, skal du se kursusmenuen i venstre side af siden.

Klik på det kursus, du vil oprette en opgave til. Når kurset er åbent, skal du se fanen “Opgaver” øverst på siden. Klik på den for at åbne siden Missions. Herfra kan du se og oprette opgaver.

2. Opret en ny opgave

Når du har logget ind på Blackboard, bliver du omdirigeret til startsiden. Derfra skal du vælge det kursus, hvor du vil oprette en opgave.

På kursussiden skal du finde menuen Kursusværktøjer i venstre side og vælge Opgaver i rullemenuen.

På næste side skal du klikke på knappen Opret opgave. Dette åbner siden Opgavedetaljer. Her kan du indtaste opgavens titel, beskrivelse, instruktioner og afleveringsdato. Du kan også vælge at vedhæfte filer til opgaven og angive de punkter, der er knyttet til den.

Indtast en titel og en beskrivelse

Titlen skal være beskrivende og give eleven en idé om, hvad opgaven går ud på. Beskrivelsen skal give flere detaljer om opgaven, såsom de dækkede emner, opgavens format og andre relevante oplysninger.

Derudover kan du give eleverne en rubrik for, hvordan deres opgave vil blive bedømt. Tilføjelse af disse oplysninger vil give eleverne den nødvendige information, de har brug for, for at forstå, hvordan de skal udføre opgaven.

Implementering af scoringskriterier

Når du har oprettet din opgave, er det tid til at opsætte karakterkriterierne. Klik på fanen “Bedømmelsesrubrikker”, hvor du kan konfigurere de kriterier, du vil bruge til at bedømme hver aflevering.

Du kan tildele pointværdier til hvert kriterium, samt give feedback for at vejlede dine elever i deres afleveringer. Du kan også beslutte, om du vil gøre klummen offentlig for studerende, så de ved, hvad de kan forvente, når de indsender deres arbejde.

Tilføj eventuelt vedhæftede filer

Når du har udfyldt de grundlæggende detaljer for din opgave, kan du eventuelt tilføje vedhæftede filer. Det er en fantastisk måde at give yderligere ressourcer eller eksempler, som dine elever kan bruge til at udføre opgaven.

Alt du skal gøre er at klikke på knappen “Gennemse min computer” og vælge den eller de filer, du vil uploade. Du kan uploade enhver filtype, såsom billeder, videoer, lyd, dokumenter eller præsentationer.

Indstil en forfaldsdato

Dette bør være den dato, hvor eleverne skal aflevere deres arbejde. Du kan også indstille et afleveringstidspunkt, som er det tidspunkt på dagen, hvor opgaven skal afleveres. Du kan også vælge at lade eleverne aflevere deres arbejde efter deadline.

3. Klik på “Send” for at sende opgaven

Når du har tilføjet alle detaljer om din opgave, kan du nu klikke på “Send” for at offentliggøre den. Dette vil tage din opgave fra et udkast og gøre den synlig for dine elever, så de kan begynde at arbejde med den.

Det er vigtigt at bekræfte, at du har tilføjet alle nødvendige oplysninger og uploadet filen (hvis du bruger en), før du klikker på send.

Blackboard-hack til lærere

I dette afsnit vil vi diskutere otte (8) hacks til Blackboard læringsstyringssystem for lærere. Med disse hacks kan lærere blive mere effektive og selvsikre brugere af Blackboard for at skabe det bedst mulige læringsmiljø for deres elever.

1. Brug Grade Center til nemt at spore elevernes præstationer

Blackboards Grade Center er et af de bedste værktøjer til at spore elevernes præstationer. Grade Center giver dig mulighed for at spore karakterer og præstationer i realtid og konfigurere automatiske karaktermeddelelser for at give eleverne øjeblikkelig feedback.

Du kan endda tilpasse visningen for at gøre det nemmere at sammenligne elevernes præstationer efter opgave eller samlet gennemsnit. Grade Center er en fantastisk måde at holde styr på og holde styr på alle elevdata ét sted.

2. Brug diskussionsforummet til at fremme elevernes engagement

Diskussionsfora er et af de mest effektive værktøjer til at fremme elevernes engagement og læring. De er en fantastisk måde at opbygge et fællesskab af elever og hjælpe hinanden med at forstå materialet. Tilskynd dine elever til at bruge diskussionsforummet til at stille spørgsmål og udveksle kommentarer. Det er en fantastisk måde at facilitere en klassediskussion og kan hjælpe med at sætte gang i nye ideer og perspektiver.

Derudover kan du bruge diskussionsforum til at tildele projekter eller opgaver, som eleverne derefter kan samarbejde om virtuelt. Dette kan være en nyttig måde at holde eleverne engagerede og motiverede i deres læring.

3. Udnyt indholdsbiblioteket til at gemme kursusmaterialer

En af de mest oversete funktioner i Blackboard læringsstyringssystemet er dets indholdsbibliotek. Denne funktion gør det muligt for lærere at gemme kursusmaterialer på en organiseret måde, hvilket gør dem nemmere at finde og få adgang til. Brug af indholdsbiblioteket kan spare tid og kræfter ved at give lærere hurtig adgang til filer, dokumenter, videoer og andet kursusmateriale.

Det giver også undervisere mulighed for at dele kursusmateriale med andre, så de lettere kan samarbejde. Lagring af materialer i indholdsbiblioteket hjælper også med at sikre, at kursusmateriale er opdateret, da lærere nemt kan opdatere materialer efter behov.

4. Brug annonceringsfunktionen til at minde eleverne om kommende opgaver

Med denne funktion kan du nemt oprette og sende meddelelser til dine elever for at minde dem om kommende opgaver. Du kan tilpasse annoncer til at blive vist på bestemte datoer og tidspunkter, og du kan også justere synlighedsindstillinger for hver annonce.

Denne funktion er især nyttig for instruktører, der underviser i flere klasser, da den giver dem mulighed for hurtigt at sende den samme meddelelse til flere klasser. Derudover kan du endda poste meddelelser på kursushjemmesiden, hvilket vil være det første, eleverne ser, når de logger ind.

5. Brug kalenderfunktionen til nemt at organisere lektier

Denne funktion giver lærere mulighed for nemt at organisere lektier, se forfaldsdatoer og nemt planlægge hele semesteret. Brug af kalenderfunktionen gør det nemt at se kommende opgaver og planlægge aktiviteter derefter. Det hjælper også eleverne med at holde styr på deres opgaver ved at give en visuel kursustidslinje.

Lærere kan endda oprette automatiske e-mail-påmindelser til deres elever for at sikre, at opgaver og prøver ikke falder igennem. Denne funktion er en fantastisk måde at sikre, at alle forbliver på sporet, og at alle opgaver bliver udført til tiden.

6. Inkorporer quizzer for at vurdere elevernes læring

Quizzer kan hjælpe dig med hurtigt og effektivt at vurdere forståelsesniveauet for det materiale, du underviser i. Du kan oprette quizzer med flere spørgsmålstyper, inklusive sand/falsk, multiple choice og udfyld-i-det-blanke.

Du kan også konfigurere karakterindstillinger, såsom at give delvis kredit for delvist korrekte svar, tillade flere forsøg og mere. Quizzer er en nem måde at give meningsfuld feedback til eleverne og kan hjælpe dig med at spore deres fremskridt.

7. Udnyt samarbejdsfunktioner til virtuel læring

Med muligheden for at oprette diskussionsforum, chatrum og andre typer kommunikationsværktøjer kan undervisere skabe et virtuelt læringsmiljø, der tilskynder elevernes deltagelse og samarbejde.

Lærere kan også tildele opgaver til elever i et online-arbejdsområde og give feedback i realtid. Ved at udnytte disse funktioner kan lærere sikre, at deres elever er engagerede og aktivt deltager i deres onlinelektioner.

8. Integrer Blackboard med andre læringsstyringssystemer

Et af de bedste hacks for lærere, der bruger Blackboard, er at integrere det med andre læringsstyringssystemer. Dette vil gøre det lettere at få adgang til en række indhold og give dig mulighed for at organisere dit kursusmateriale mere effektivt.

Derudover vil Blackboards integration med andre systemer give dig mulighed for at drage fordel af funktioner som kursustilpasning, single sign-on og brugergodkendelse.

Konklusion

Alt i alt kan Blackboard være et fantastisk læringsstyringssystem for lærere. Med et par tricks og hacks kan det bruges til sit fulde potentiale og hjælpe med at engagere eleverne.

Derudover kan det bruges til nemt at skabe og distribuere kursusmaterialer, samtidig med at det giver strømlinet kommunikation mellem lærere og elever. Med de rigtige tilgange og vejledning kan lærere få mest muligt ud af Blackboard og bruge dets funktioner til at skabe et effektivt online læringsmiljø.