1. Bistånd
  2. Verktyg på nätet
  3. Förvandla dina presentationer till visuella mästerverk med Piktochart!

Förvandla dina presentationer till visuella mästerverk med Piktochart!

• 3 minuter läsning  •  7 januari 2023

Under de senaste decennierna har sättet att sammanställa och presentera data förändrats avsevärt. Från att föra register på papper och böcker, har det kommit till den punkt där hela databaser lagras på en enhet som är ungefär lika stor som ditt finger. Nuförtiden presenteras data som lagras på enheter med programvara som Piktochart, som hjälper till att skapa infografik och diagram. Detta hjälper tittarna att dra slutsatser från data. Om du vill veta mer om Piktochart, läs den här artikeln till slutet när vi förklarar dess funktioner, pris och användning.

Vad är Pictochart?

Piktochart är en webbaserad infografisk applikation som hjälper till att skapa infografik och rapporter på kort tid. Du kan mäta värdet av den här appen genom att den används av mer än 11 ​​miljoner människor världen över. Piktochart släpptes först 2012, men under åren har det förändrats mycket, vilket har lett till en ökad popularitet. Även om användargränssnittet är ganska enkelt, ser den resulterande Piktochart-datan förvånansvärt enkel ut men ändå professionell. Denna enkla användning hjälper också lärare och elever att sammanställa sina högar med data på ett rent, kortfattat och visuellt tilltalande sätt.

Priser och planer som erbjuds av Piktochart

Även om Piktochart erbjuder ett gratisabonnemang, ger det inte tillgång till de många funktioner som behövs för att få en optimal upplevelse. För att komma åt den måste du lägga vantarna på premiumversionen. Nedan har vi listat de olika prisplanerna som erbjuds av Piktochart, du kan välja en efter dina behov.

Gratis version

Gratisversionen av Piktochart kan ha upp till 4 medlemmar och maximalt 5 projekt. Den erbjuder 100 MB molnlagring och en mapp för att lagra filer. Med gratisversionen får du bara två nedladdningar av låg och medelhög kvalitet i PNG-, PDF- och PowerPoint-format.

Pro version

Med proversionen av Piktochart kan du ha upp till 25 teammedlemmar. Det ger tillgång till anpassade teammallar och typsnitt med ett anpassat märkesfärgschema. Denna version har 100 GB molnlagring och erbjuder användarna möjligheten att ha obegränsade mappar. Det kostar runt $29 per månad, men om du väljer att betala årligen kommer priset att sänkas ytterligare till bara $14 per månad. Enterprise-version Den tillåter användare att ha fler än 25 teammedlemmar samtidigt. Med den här versionen får du tillgång till över 200 GB molnlagring. Det låter användare ladda ner i hög kvalitet med stöd för PNG-, PDF- och PPT-format. Dessutom ger det användarna tillgång till ett personligt onboarding-program och chattar för förbättrad kommunikation. Eftersom antalet medlemmar i ett företag varierar mycket, är priset personligt.

Varför använda Piktochart?

Nu när du vet allt om priserna och planerna för Piktochart, bör du också känna till orsakerna bakom dess enorma popularitet. Läs vidare eftersom vi har listat några fördelar du bör vara medveten om.

Enkelt användargränssnitt

Till skillnad från annan programvara, som kräver djup inlärning och ibland till och med smidig drift, förlitar sig Piktochart på ett enkelt tillvägagångssätt med ett gränssnitt som är lätt att lära sig. Den är utformad för att göra saker enklare för någon som har minimal erfarenhet av att använda sådana appar. Även om du använder en redigeringsapp för första gången bör det inte ta dig mer än 60 minuter att bli bekant med gränssnittet. Om du vill göra det enklare för dig själv, välj en mall från den fördefinierade uppsättningen.

Övertygande presentationer och insiktsfull infografik

Piktochart låter användare omvandla rå, torr data till engagerande infografik som diagram, grafer och mer. Detta hjälper till att sammanställa stora mängder data på ett kortfattat sätt. Eftersom Piktochart kommer med en uppsättning förutbestämda mallar är det enkelt att skapa din infografik enkelt. Även om du väljer att välja ett anpassat alternativ, kommer de många olika alternativen att hjälpa dig att skapa den perfekta presentationen om du vet hur du navigerar i inställningarna.

Engagerande och iögonfallande rapporter

Oavsett om du undervisar en grupp dagisbarn eller presenterar en affärspresentation för en uppsättning investerare, kommer Piktochart att ha den perfekta mallen och alternativen för dig att skapa en exemplarisk presentation. Om du håller en presentation för studenter kommer iögonfallande rapporter definitivt att fånga deras uppmärksamhet. Å andra sidan kan du också skapa en enkel men effektiv affärspresentation och fylla den med attraktiva diagram som visar vaga data på ett kortfattat sätt.

Använda sig av

Följ dessa steg om du vill veta hur du använder Piktochart.

• Slå på din enhet, gå till Piktochart och registrera ditt konto.

• Välj vilken typ av innehåll du vill skapa, till exempel presentationer, infografik eller rapporter.

• Om detta fungerar för dig, välj en färdig mall från deras breda utbud, eller om du vill skapa den själv, börja om från början.

• Anpassa den fördefinierade mallen efter dina behov och anpassa den till dina egna element. Du kan också redigera texten genom att klicka på den eller genom att ändra bakgrundsfärgen.

• Lägg sedan till ditt eget innehåll, som foton eller videor, och fortsätt med att redigera alla andra aspekter som du vill ändra. Spara sedan ditt innehåll och ladda upp det.

Observera att med gratisversionen har du bara tillgång till 10 mallar, men om du väljer den betalda versionen får du mer än 600 mallar; dessutom är det alltid ett bra alternativ att börja med en mall och sedan ingenting.

Packa!

Om du är någon som anser att skapa presentationer är en skrämmande uppgift, så är Piktochart din bästa insats eftersom det tillåter användare att enkelt skapa innehåll till ett rimligt pris. Detta är huvudorsaken till att det har fått ett stort antal användare på så kort tid. Detta var en kort men omfattande artikel om Piktochart, som förklarade allt från dess pris, funktioner, användning, etc. Vi hoppas att denna information har klargjort alla dina frågor angående detta ämne.